Mali grad

Župan

Župan Matej Slapar

Urad župana
Glavni trg 24, 1240 Kamnik

Telefon: 01 831 81 17
Faks: 01 831 81 19
Elektronska pošta: zupan@kamnik.si

Župan Matej Slapar se je rodil 17. 9. 1984. Odraščal je v Mekinjah pri Kamniku, kjer živi še danes. Osnovno in srednjo šolo je obiskoval v Kamniku, Ekonomsko fakulteto v Ljubljani pa je z nazivom univerzitetni diplomirani ekonomist zaključil leta 2010.

Aktivno se je začel lokalno udejstvovati pred 15 leti, in sicer kot član ŠKD Mekinje. Leta 2006 je bil izvoljen v Občinski svet Občine Kamnik, od leta 2010 do 2014 pa je bil izvoljen za predsednika sveta Krajevne skupnosti Mekinje ter sodeloval pri razvoju občine. V tem času je v domačih Mekinjah prispeval h gradnji športnega igrišča, k postavitvi javne razsvetljave, obnovi tamkajšnje podružnične šole in cestne infrastrukture.

Zaposlen je bil v mednarodnem podjetju, kjer je skrbel za obdelavo, predstavitev in ažurnost podatkov, potrebnih za pravilno odločanje lastnikov in vodij. Svoje znanje je specializiral s področja računovodenja in vodenja poslovnih knjig.

Leta 2014 pa je v mandatnem obdobju 2014 – 2018 poklicno opravljal funkcijo podžupana Občine Kamnik. V tem času je med drugim s skupino sodelavcev ustanovil Podjetniški klub Kamnik in KIKštarter, bil je aktiven član skupine za sprejem Strategije razvoja in trženja turizma v Občini Kamnik, z namenom oživljanje starega mestnega jedra Kamnika je vodil projekt Managementa mestnega središča in se vključeval v ostale projekte Občine Kamnik.

Srečevanje s sokrajankami in sokrajani ga je že v zgodnji mladosti spodbudilo k pozornemu spremljanju dogajanja in potreb naše skupnosti, zato od takrat ves čas išče ideje in rešitve, kako v dobrobit skupnosti udejanjiti izzive, ki bodo pripomogli k našemu boljšemu življenju. To so prepoznale tudi volivke in volivci, ki so ga v letu 2018 izvolili za župana Občine Kamnik, kjer je v 2. krogu lokalnih volitev prejel 60.56 odstotkov glasov.

Prosti čas najraje preživi v družbi žene in prijateljev. Z velikim veseljem poprime za delo na domači kmetiji, v prostem času pa rad kolesari in igra košarko, ko pa mu čas dopušča, se odpravi v naravo, ki je v občini Kamnik tako zelo edinstvena.

Funkcijo župana opravlja poklicno.