Glavni trg 24
1240 Kamnik
Peturna delavnica, v samostanu Mekinje, vključuje teoretični in praktični del. Vse potrebne sestavine zagotovi Bilka, vi pa s seboj prinesite dobro voljo in željo po kulinaričnem ustvarjanju.
Kaj boste pridobili z delavnico?
Delavnica je primerna za vse, ki želijo nadgraditi svoje kulinarične spretnosti, ob tem pa spoznati ajurvedske principe za boljše počutje in harmonijo v telesu. Število mest je omejeno zato pohitite z oddajo prijave.
Vozni red kulinarične delavnice
16:00 – 17:00 – Interaktivno predavanje o ajurvedski kuhinji.
Delavnico bomo začeli s poučnim predavanjem, kjer vam bo Bilka predstavila osnove ajurvede in ključne principe ajurvedske kuhinje. Poudarek bo na vlogi začimb – spoznali boste osnovne indijske začimbe, njihove zdravilne lastnosti ter pravilno uporabo v ayurvedski kuhinji. Bilka bo pojasnila, kako se te začimbe medsebojno dopolnjujejo, kar je bistveno za optimalno absorpcijo hranil v tankem črevesju. Prav tako boste izvedeli, kako hrana vpliva na presnovo ter kateri dejavniki prispevajo k boljši prebavi in celostnemu zdravju.
17:00 – 21:00 – Priprava jedi za Božično večerjo - 7 hodni meni
Zavihamo rokave in se lotimo kuhanja! Skupaj bomo pripravili 7 izbranih ajurvedskih jedi, ki jih boste lahko vključili v svojo božično pojedino. Pod Bilkinim vodstvom boste spoznali unikatne tehnike priprave ter poskusili okusne in zdrave jedi. Na jedilniku bodo:
Pripravljali bomo jedi, ki ne samo razveseljujejo brbončice, temveč tudi podpirajo vaše zdravje in dobro počutje.
Cena: 108 EUR
Lokacija: Samostan Mekinje
Število mest: 25
Rezervacija mesta: Vaša prijava bo potrjena, ko na elektronski naslov bilka.baloh@gmail.com posredujete potrdilo o plačilu delavnice. Število mest je omejeno, zato si pravočasno zagotovite svoje mesto.
V primeru odpovedi do enega tedna pred začetkom delavnice vam bomo povrnili polovičen znesek.
Podatki za plačilo:
Društvo s srcem in glavo, Vide Pregarčeve 17, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 0027 7237 484