Mali grad

Piškotki

Pravilnik o piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na uporabnikovem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o številu obiskov spletne strani in o tem, kaj uporabnika pri teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi lahko uporabnika identificirale.

S pomočjo piškotkov zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se v piškotke lahko beležijo uporabnikove preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike.

Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd.

S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter uporabniku ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oziroma primernejšo ponudbo.

S pomočjo piškotkov morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem ko se ostali lahko shranijo, le če se uporabnik s tem strinja.

Seznam piškotkov

Ime piškotkaNamenTrajanjeIzvor
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics

Izklopi piškotke Google Analytics

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko uporabnik piškotke kadar koli izklopi. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če uporabnik piškotke izklopi, spletna stran ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.