Mali grad

Poletni tabor za otroke v mesecu avgustu na Jezerskem

29.05.2014

Planinsko društvo Kamnik vabi na poletni tabor za otrok, ki se bo odvijal v mesecu avgustu na Jezerskem. 

KDAJ: od 4. do 8. avgusta 2014
KJE: na Jezerskem ob Planšarskem jezeru
KOMU JE TABOR NAMENJEN: otrokom od 3. do 9. razreda osnovne šole, ki so pri vsakodnevnih opravilih samostojni
INFORMATIVNI SESTANEK: 18. junij 2014, prostori PD Kamnik (Šutna 42)
PRIJAVE: 041 874 887 (Marko) oziroma marko@robur.si

Utaborili se bomo ob Planšarskem jezeru na Jezerskem s pogledom na čudoviti vence okoliških gora. Odpravljali se bomo na izlete po vrhovih v okolici. Ture bodo prilagojene udeležencem od manj zahtevnih za mlajše, do zahtevnejših kot so Goli vrh, Virnikov Grintovec in Velika Baba za bolj izkušene planince. Prosti čas bomo zapolnili z različnimi planinskimi aktivnostmi za katere bodo poskrbeli odseki Planinskega društva Kamnik s svojo pestro dejavnostjo. Sodelovali bodo tudi člani Društva GRS Kamnik, ki bodo poskrbeli za zanimivo plezalen dan in varen potek tabora. Večere bomo preživljali ob prepevanju in igrah ob tabornem ognju.

Tabor je namenjen vsem, ki bi nekaj počitniških dni radi preživeli pod gorami in v gorah v družbi ljubiteljev gorske narave. Dobrodošli so otroci od 3. do 9. razreda osnovne šole, ki so pri vsakodnevnih opravilih samostojni. Zaželjeno predznanje planinstva oziroma aktivnost v enem od planinskih krožkov na osnovnih šolah.

Vodji tabora bosta Marko Petek in Vlasta Bizjak. Vsaka tura in aktivnost bo organizirana v spremstvu izkušenih vodnikov Planinskega društva Kamnik in

članov Društva GRS Kamnik, tako da bo naš korak varen tudi na planinski poti in poleg nje.

Spali bomo v šotorih pod platneno streho, ki ji mi radi rečemo kar hotel tisoč zvezdic. Šotore bomo priskrbeli mi, lahko pa prinesete tudi svoje. Za okusne tople obroke in malice na turah bo poskrbela naša simpatična kuharica Pepa.

Potrebujemo taborniško opremo (spalne vreče, podloge, svetilka, posode, pribor,...), planinsko opremo (visoki planinski čevlje, nahrbtnik, čelado...), oblačila (zaščita za veter, sonce, dež, in mraz), higienski komplet (sem sodi tudi zaščita proti soncu in insektom), družabni rekviziti (inštrumenti, družabne igre, risalni

pribor ...), dokumenti (osebni dokument, zdravstvena izkaznica, planinska izkaznica oz. CICI dnevnik). Natančnejši seznam boste dobili na informativnem sestanku.

Cena za otroka 95 evrov. Članarina ni všteta v ceno! 40 evrov prinesite na informativni sestanek , ki bo v sredo, 18. 6. 2014, ob 18. uri, v prostorih Planinskega društva Kamnik.

Zgibanka


<< Nazaj | Obvestila