Mali grad

Geodetska uprava svetuje lastnikom nepremičnin, da kljub odločitvi ustavnega sodišča podatke uredijo

09.04.2014

Ustavno sodišče Republike Slovenije je v petek, 28. marca 2014, razveljavilo zakon o davku na nepremičnine.  Geodetska uprava je prenehala z vsemi aktivnostmi za izračun davka. Poziva pa lastnike nepremičnin, da podatke o nepremičninah uredijo, saj se podatki in vrednost nepremičnin še vedno uporabljajo tudi za druge namene.

Glede na manjši obisk in upadanje števila klicev na brezplačni telefonski številki, geodetska uprava s prihodnjim tednom ukinja brezplačno telefonsko številko in sistem naročanja ter delo ob sobotah. Vse že naročene stranke bodo sprejeli.

Vse lastnike, ki imajo neskladje v podatkih pozivajo, da podatke uredijo v času uradnih ur na območnih geodetskih upravah in pisarnah . Geodetske evidence se urejajo stalno in ne samo do 30. aprila, ki je bil kot časovni presek določen v Zakonu o davku na nepremičnine.

Katere podatke je potrebno urediti?

Če podatki o nepremičninah niso ustrezni, jih je potrebno urediti. Lastniki nepremični naj bodo najbolj pozorni na pravilnost naslednjih podatkov:

-          lokacija nepremičnine,

-          dejanska raba dela stavbe,

-          površine,

-          leto izgradnje in obnov.

-          podatki o lastništvu,

-          naslovu stavbe (hišni številki),

-          številki stanovanja.  

Geodetska uprava bo vpoglede v podatke o nepremičninah in izpis zbirnih podatkov o nepremičninah uredila skladno z odločitvijo Ustavnega sodišča. Spremembe podatkov bodo vidne v vpogledih v podatke o nepremičninah naslednji dan po spremembi podatkov.


<< Nazaj | Obvestila