Mali grad

Žur na vodi, na travi, po cesti in v zraku

19.08.2012

 

Predzadnji dan Kamfesta 2012 bo nedvmono ostal nepozaben spomin za mariskaterega Kamničana in obiskovalce z okolice. Čutiti je bilo namreč prijetno sobotno vzdušje, ki se je že zgodaj popoldne začelo v Keršmančevem parku s predstavo Dogodivščine indijančka Vikija. Veliko otrok se je tudi tokrat nasmejalo porednemu Vikiju, se naigralo z igrami ob mreži, najpogumnejši pa so se zapeljali tudi s kanujem.

Sledile so akrobacije kolesarjev na GT Bike Eliminator dirki. Spektakel je potekal v Samčevem predoru, po štirje tekmovalci pa so morali premagati šprintersko progo po Šutni in nazaj. Najboljši je bil Rok Korošec iz Calcit Bike Teama, ki je v eliminacijah med člani (skupine Elite) suvereno premagal konkurenco.

Nato pa se je skoraj vsa kamniška regija preselila na Mali grad. Koncert Pera Lovšina s Pankrti in Španskimi borci si je namreč ogledalo več kot 1.000 ljudi. Seveda je skorajda šlo za masivne karaoke, saj so Perotu s petjem pomagali pri vsakem komadu, še najbolj logično pri skladbah Bandiera Rossa in Slovenija gre naprej.

Potem pa se je napolnil še Vrt Kavarne Veronika. Tokrat je bil skorajda premajhen za vse obiskovalce, ki so želeli v akciji videti stand up komike Roka Bohinca, Janeza Trontlja, Uroša Kuzmana, Jerneja Celeca, Tina Vodopivca in Andreja Težaka. Preden gredo na festival Panč, so se oglasili še v Kamniku in nasmejali sedečo, stoječo in visečo (z balkona) publiko.

Danes celoten program selimo v Keršmančev park. Tako z ustvarjalnimi in športnimi delavnicami začnemo že ob 16. uri, ob 17.uri si boste lahko ogledali predstavo Rdeča Kapica Lutkovnega gledališča Fru Fru, ob 18. uri pa še koncert Brencl bande.

Prinesite dekice, kakšen prigrizek in se vidimo v parku!

Vir: Kamfest.org


<< Nazaj | Novice