Mali grad

Županov prednovoletni sprejem

19.12.2011

 

Župan občine Kamnik Marjan Šarec je zvečer v Domu kulture Kamnik na tradicionalnem prednovoletnem sprejemu pozdravil predstavnike občinskega sveta, direktorje in ravnatelje javnih zavodov, častne občane, nekdanje vodstvene delavce občine, predsednike in poveljnike gasilski društev, duhovnike in ostale povabljene.

 
   

»Prazniki, ki so pred nami nas opominjajo, kako hitro čas beži. Komaj smo si voščili zdravja in sreče, že se leto poslavlja od nas. Še nekaj dni in leto 2011 bo zapisano zgolj v našem spominu. Spominjali se ga bomo po intenzivnosti gospodarske krize, zmanjšanju delovnih mest, propadu podjetij, ki so veljala za nezlomljiva, predvsem v zadnji polovici tudi po negotovi usodi evrskega območja ter predčasnih volitvah. Občine Kamnik vsa ta gibanja niso obšla, nasprotno, tudi na lokalnem nivoju se čuti močan zamah krize. Kljub tej situaciji smo vendarle uspeli realizirati nekaj projektov na področju lokalnih cest, vodovoda in kanalizacije, podružničnih osnovnih šol in predšolske vzgoje« je svoj govor pričel župan Marjan Šarec, v nadaljevanju izpostavil nekatere realizirane in večkrat s strani medijev ter opozicije kritizirane projekte, svoje misli pa sklenil z naslednjimi besedami: »Hvala vsem, ki kakorkoli prispevate svojo energijo in predanost v dobro Občine Kamnik, podžupanoma, direktorju občinske uprave, drugim zaposlenim v občinski upravi, svetnicam in svetnikom, državnim institucijam, javnim zavodom, društvom in posameznikom. Samo skupaj uspevamo preskakovati ovire na poti k cilju. Naš cilj je zadovoljstvo občank in občanov občine Kamnik. Spoštovani, vstopamo v leto negotovosti in zaskrbljenosti, a kljub temu bomo morali pokazati več veselja do življenja, več optimizma, brez tarnanja, da je vse slabo. Vsak zase se mora odločiti, ali bo širil temačne misli brez luči na koncu predora, ali pa bo sprejel dejstvo, da so problemi na svetu zato, da se jih reši, ne glede na to, kdo jih je ustvaril. Naj letošnji božični prazniki minejo daleč od hrupa nebrzdanega potrošništva, sijaja tisočerih luči v krogu tistih, ki jih imamo najrajši, v miru in povezanosti, kjer se bodo prižgale lučke v srcih vseh. Srečno in z optimizmom prežeto leto 2012 vam želim, hkrati pa vam čestitam ob državnem prazniku, Dnevu samostojnosti in enotnosti!«

Županov sprejem se je nadaljeval z duetom Jugo (Juš Milčinski in Goran Završnik), ki je posebej za to priložnost na izviren način priredil skladbo »Ko boš prišla na Bled«. Sledil je prikaz dogodkov leta 2011 kamniške občine v sliki in besedi.

 

Polno dvorano povabljenih je s svojo simpatično očarljivostjo in pravim smislom za humor v smeh, na katerega tako radi pozabimo ob vsakodnevnih obveznosti, ob življenju, ki pogosto kar prehitro beži mimo nas, spravila Anamarija Mitič.

 

Za konec tradicionalnega prednovoletnega županovega sprejema je Barbara Božič, ki je prireditev povezovala, zbrane povabila v novo kavarnico, ki bo sedaj vsem na voljo eno uro pred vsako predstavo ali dogodkom v Domu kulture Kamnik.

 
   

Ker pa se župan Marjan Šarec zelo zavzema za lokalno samooskrbo in, ker se zaveda pomena lokalnega sodelovanja, združevanja in tega, da je domače pač najboljše, so letošnjo pogostitev s svojimi dobrotami pripravile Podeželske žene Tuhinjske doline ter  Kamnika in Komende. Ob domači hrani in pijači se je druženje nadaljevalo v sproščenem pogovoru.

Fotografije: Mitja Ličar


<< Nazaj | Novice