Mali grad

Župančič in Zupanova državna prvaka na Gorskem maratonu štirih občin

18.06.2012

 

V soboto, 16. junija, je potekal Gorski maraton štirih občin. Start ekstremnega gorskega maratona je bil v Petrovem Brdu (803 m n.v.). Tek v dolžini 38,5 km je potekal  po ozemlju štirih občin: Bohinj, Cerkno, Tolmin in Železniki. Tekači so v hudi vročini tekli po »mulaterah« in planinskih poteh po pobočjih Črne prsti in Porezna, po asfaltiranih in makadamskih cestah. Premagali so kar 2.500 višinskih metrov navkreber in 2.800 m spusta.

GM4O je štel za mednarodni pokal VALETUDO MOUNTAIN RUNNING INTERNATIONAL CUP – Grand Prix of the Nations 2012. S Petrovega Brda je štartalo 258 tekmovalcev in tekmovalk, do cilja v Podbrdu pa je priteklo 17 tekačev manj, čemur je botrovala tudi huda vročina.

Med moškimi (188) je letos s precejšnjo prednostjo slavil Marjan Zupančič (KGT Papež) s časom 3:54:17, med ženskami (44)  je z odličnim časom zmagala Italijanka Emanuela Brizio (Valetudo), tretja pa je bila Špela Zupan (KGT Papež) 4:41:19. Franci Teraž je bil devetnajsti, Mirko Janjatovič pa 31.

Maraton je štel tudi za državno prvenstvo Slovenije; tako sta Marjan Zupančič in Špela Zupan (oba tekača KGT Papež) dosegla laskavi naslov državnega prvaka.

Maratonci, iskrene čestitke!

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice