Mali grad

Župana so obiskali otroci počitniškega varstva

24.08.2016

 

Župana so obiskali otroci počitniškega varstvaDruštvo Počitniško varstvo Kamnik, pod skrbnim vodstvom Gordane Kotnik in Boštjana Koširja, tudi letos s pomočjo Občine Kamnik organizira poletno počitniško varstvo, ki se odvija v času med 27. 6. 2016 in 31. 8. 2016. Otroke, vključene v počitniško varstvo, je dopoldan v sejni dvorani občinske stavbe sprejel župan Marjan Šarec in jim pripovedoval o njegovem vsakdanjem delu, otroci pa so se postavili v vloge občinskih svetnikov.

Društvo Počitniško varstvo Kamnik, organizator projekta, je razvilo počitniško varstvo v Kamniku do te mere, da je za nekatere starše in otroke poletje brez varstva nepredstavljivo. Starši so v okviru anket ocenili počitniško varstvo v organizaciji društva PVK z oceno 4,5 v lestvici 1 do 5. Društvo je uspešno razvilo kvaliteten tematski program, letos na temo pozabljenih risanke, ki se je odvijal preko celotnih poletnih počitnic.

Kot sta povedala vodja Društva Počitniško varstvo Kamnik Gordana Kotnik in Boštjan Košir, je bilo letos vpisano največ otrok, v nekaterih terminih jih je bilo tudi 50. Kljub številčno zasedenim terminom, pa je za društvo in njegove mentorje na prvem mestu varnost otrok, zato vedno organizirajo projekt z dodatnimi mentorji in aktivnosti, ki so prilagojene in primerne varnosti otrok. Ponosni so na letošnjo novost, pilotni termin počitniškega varstva, ki so ga zagotovili v sodelovanju z Osnovno šolo 27. julij Kamnik in je bil namenjen otrokom s posebnimi potrebami. Termin počitniškega varstva pa je omogočil, da so v projekt lahko vključeni prav vsi kamniški otroci in je požel mnogo zanimanja tudi v širši regiji.

Ob koncu projekta v društvu poteka zaključek humanitarne akcije. Otroci so izdelki, narejene med varstvom, prodajali na stojnici in tako zbirali denar. Prav posebna uspešnica so bili lični lončki, napolnjeni s sestavinami za peko piškotov. Na tak način so zbrali preko 340 evrov, ki jih bodo namenili trem organizacijam, in sicer društvu Sonček, Anini zvezdici in Društvu Center za gibalno ovirane osebe. Prav tako so zbrali lepo količino oblačil in igrač, ki jih bodo oddali Rdečemu križu. Delovanje omenjenih organizacijah iskreno podpirajo in s to akcijo v društvu želijo opozoriti otroke in druge organizacije na vključevanje v humanitarno dejavnostjo.

Župan Marjan Šarec je nadobudnim in razigranim počitnikarjem zaželel dobrodošlico v stavbi Občine Kamnik in jim odgovarjal na mnoga zanimiva vprašanja. Predstavil jim je delovanje občinskega sveta ter se iskreno razveselil izdelka, ki so mu ga podarili, za katerega so sami dali idejo in so ga izdelali v času likovnega ustvarjanja v varstvu.

Otroci so se nato še posladkali, mentorji društva pa so jih z željo po mnogih doživetjih v novem šolskem letu povabili, da jih obiščejo na počitniškem varstvu v letu 2017.


<< Nazaj | Novice