Mali grad

Župana obiskal dr. Dominique Breillat, profesor Pravne fakultete Univerze v Poitiersu v jugozahodni Franciji

03.06.2011

 

Opoldan je kamniški župan gostil nekdanjega veleposlanika Republike Slovenije v Franciji, dr. Janeza Šumrado in dr. Dominiqua Breillata, profesorja Pravne fakultete Univerze v Poitiersu v jugozahodni Franciji.

Gospod Šumrada si je dolgo časa prizadeval stopiti v stik z županom mesta Kamnik, a mu do sedaj tega ni uspelo. Po izvolitvi novega župana je poskusil ponovno in tako je danes župan gostil njega in zaslužnega profesorja Pravne fakultete Univerze v Poitiersu v jogozahodni Franciji, dr. Dominiqua Breillata s soprogo. Gospod Breillat sodeluje s Slovenijo in slovenskim veleposlaništvom že vrsto let, prav tako je bil za svoje zasluge pri širjenju stikov med Francijo in Slovenijo imenovan za častnega senatorja Univerze v Ljubljani, predlagan pa je tudi za visoko Slovensko državno odlikovanje.

V sproščenem pogovoru je dr. Breillat našemu županu predstavil svojo ljubezen do Kamnika in mu opisal srednjeveško mesto Lusignan v bližini Poitiersa, ki je zelo podobno Kamniku, saj se tudi njihovo mesto ponaša z legendo o vili Meluzine, pol ženski, pol kači, tako kot naša Veronika. Prenesel mu je pozdrave župana mesta Lusignan in njegovo pismo, v katerem mu sporoča, da je občinski svet mesta Lusignan zelo zainteresiran za morebitno pobratenje z mestom Kamnik.


<< Nazaj | Novice