Mali grad

Župan sprejel svetovno prvakinjo Lauro Šimenc, članico kamniškega Kolesarskega društva Alpe

10.09.2014

 

»Zmagujem zato,
ker se kljub neznosni
bolečini in smrtni utrujenosti
preprosto nočem ustaviti.«

                        (Jure Robič)

Župan Marjan Šarec je opoldan v Poročni dvorani občinske stavbe sprejel svetovno prvakinjo Lauro Šimec, članico kamniškega Kolesarskega društva Alpe, ki si je zavidanja vreden naziv prikolesarila v mesecu avgustu, na svetovnem amaterskem prvenstvu v Ljubljani. Takrat ji je uspela izjemna predstava, 24-letna Laura Šimenc pa je tako na najboljši možen način kronala letošnjo izjemno sezono.

Takrat so bila brez dvoma njena pričakovanja najvišja, pri trenutno vodilni v skupnem seštevku slovenskega pokala Lauri Šimenc, za katero je letošnja sezona sploh prva v karieri, saj se je do lanskega leta aktivno ukvarjala s triatlonom. 

Cestno dirko je v kategoriji do 34 let prevozila najhitreje in kot najmlajša tekmovalka prvenstva več kot zasluženo oblekla mavrično majico najboljše na svetu. Ob pridobljenem nazivu je povedala: »To sezono sem si zastavila tako, da kolesarim, nabiram izkušnje na dirkah pokala Slovenije in maratonih, izboljšujem čase na vzponih, migam in uživam ter se zraven učim. Po dobrih rezultatih v začetku sezone sem se odločila, da se preizkusim tudi na Franji, ki sem jo zaključila čisto pri vrhu, zato sva s fantom, ki je v kolesarstvu moja velika podpora, začela razmišljati o svetovnem prvenstvu in možnostih za dobro uvrstitev tudi tam. Rekla sem si, da danes res ne smem popustiti in izšlo se je za polovico kolesa. Potem je bilo vse še samo mavrično. Mavrice si sploh nisem upala želeti, sedaj je pa moja. Drugače sem pa še vedno samo jaz, ki uživam na kolesu in v družbi kolesarskih navdušencev

Župan Marjan Šarec je Lauri čestital za izjemen uspeh, hkrati ni skrival tudi navdušenja nad njeno izjemno ter neverjetno kolesarsko sezono, s katero predstavlja občino Kamnik tudi izven njenih meja.

Iskrene čestitke!


<< Nazaj | Novice