Mali grad

Župan sprejel prvega slovenskega etapnega zmagovalca Gira, kolesarja in Kamničana Luka Mezgeca

09.06.2014

 

Župan Marjan Šarec je v Poročni dvorani občinske stavbe dopoldan sprejel prvega slovenskega etapnega zmagovalca Gira, kolesarja in Kamničana Luka Mezgeca.

Luka Mezgec je profesionalno kariero začel leta 2010 pri klubu Zheroquadro Radenska, med letoma 2011 in 2012 je tekmoval za Savo, od leta 2013 pa je član kluba Giant-Shimano. Slovenski kolesarski junak je v začetku meseca junija zmagal v zadnji etapi 97. dirke po Italiji v Trstu. 25-letni Mezgec je v zadnjih metrih švignil po desni strani in dosegel zgodovinsko zmago, ki mu je prinesla naslov prvega slovenskega etapnega zmagovalca na Giru.

Vsekakor to ni edini naslov, na katerega smo lahko ponosni vsi Kamničani, zato je vredno na tem mestu omeniti še nekaj njegovih osvojenih ter z veliko odrekanji pridobljenih titul, in sicer tri izjemne zmage dirke po Kataloniji 2014, zmagovalec dirke v Belgiji 2014, v sprintu 7. etape na dirki po Italiji 2014 je zasedel tretji mesto, tretje mesto 12. etape 96. dirke po Italiji, zmagovalec zadnje etape dirke po Pekingu 2013.

Župan je Luki Mezgecu, ki se je s svojimi dosedanjimi izjemnimi rezultati vpisal med svetovne kolesarje, zaželel voljo, vztrajnost in poguma za dosego novih, zavidanja vrednih uspehov, ki so v ponos vsem Kamničankam in Kamničanom.

Luka, iskrene čestitke!

 


<< Nazaj | Novice