Mali grad

Župan sprejel mlada olimpijca Gašperja Štrajharja in Gregorja Klobčarja

09.09.2014

 

Župan Marjan Šarec je v Poročni dvorani občinske stavbe popoldan sprejel mlada olimpijca Gašperja Štrajharja in Gregorja Klobčarja. Gašper Štrajhar (lokostrelec) in Gregor Klobčar (košarkar) sta se v mesecu avgust, v mestu Nanjing na Kitajskem, udeležila največjega spektakla za mlade športnike v starosti od 15-18 let, in sicer 2. Mladinskih Olimpijskih iger. To so igre, ki združujejo najboljše mlade športnike s celega sveta, ki so se na to veliko tekmovanje uvrstili skozi gosta sita kvalifikacij.

Gašper Štrajhar

Gašper, ki bo jeseni nadaljeval šolanje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani kot dijak 3. letnika, se je Lokostrelskemu klubu Kamnik priključil pred sedmimi leti. Svojo prvo športno pot je začel pri Košarkarskem klubu Mavrica, nadaljeval pri Triatlonskemu klubu Trisport Kamnik, kasneje pa se je pridružil svojemu bratu Klemenu na treningih lokostrelstva. Čeprav je v svoji duši še vedno tudi košarkar, je na treningih lokostrelstva kmalu pokazal svoj talent in njegova lokostrelska športna pot se je začela iz leta in v leto vzpenjati. Številni nazivi državnega prvaka in osvojeni državni rekordi so bili podlaga za uvrstitev v državno mladinsko selekcijo, kasneje pa tudi v mladinsko reprezentanco. Njegov vzornik je bil starejši brat Klemen, za katerega je stiskal pesti na Olimpijskih igrah v Londonu. Že takrat si je Gašper zastavil cilj, da bo naredil vse, da se uvrsti na Mladinske Olimpijske igre. Ta cilj je bil dosežen leta 2013, ko je na Svetovnem mladinskem prvenstvu v mestu Wuxi na Kitajskem, kjer je z  uvrstitvijo med  šestnajst najboljših pristreljal  slovensko kvoto za nastop na MOI v moški konkurenci. Gašper je z dobrimi rezultati, ki so sledili, svoj nastop na MOI še potrdil in bil letos izbran na slovenskega moškega predstavnika v lokostrelstvu. Gašper se je v Nanjingu pomeril z 32. lokostrelci, uvrstitev v tako ozek izbor pa je bil za slovensko lokostrelstvo velik uspeh. Na igre ga je spremljal trener Matej Zupanc.

Gregor Klobčar

Gregor, dijak 4. letnika Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, se je za košarko začel zanimati že v rosni mladosti. V svojih starejših bratih, ki sta trenirala  košarko v Komendi, je imel velika vzornika. Vedno ju je spremljal na tekmah in ko je enkrat med polčasom na igrišču metal na koš, ga je videl takratni trener Brane Kuzma in rekel: »Tega fantička hočem imeti na svojih treningih!« Tako je začel kot drugošolec redno trenirati z mnogo starejšimi v Košarkarski klub Komenda. Ker je bil perspektiven košarkar, so ga povabili v pionirsko, kasneje v kadetsko in letos v mladinsko reprezentanco. V zadnji sezoni je Gregor nadaljeval svojo košarkarsko pot  v domžalskem Heliosu pri trenerju Dejanu Čikiću. Tu je odigral vidno vlogo na mladinskih prvoligaških tekmah. Ekipa se je v letošnji sezoni uvrstila na zaključni turnir in na koncu dosegla odlično četrto mesto v državi. Konec decembra 2013 je igral za selekcijo U 18 na All Stars 2013, ki je bil letos v Grosuplju. Kar se tiče igranja ulične košarke oziroma košarke 3 na 3 je junija 2012 postal državni prvak skupaj z A. Zormanom, A. Balažičem in Ž. Lahom. V januarju 2013 je bil z ekipo štirih fantov izbran, da zastopa našo državo na pomembnem mednarodnem  turnirju v Istanbulu v Turčiji, kjer so premagali vse nasprotnike in osvojili pokal, Gregor pa je bil izbran za najboljšega posameznika (MVP) turnirja. V Nanjingu je skupaj s Šlutej Aljažem, Lah Žigom in Kovačevič Milanom zastopal slovenske barve v košarkarski ekipi 3 krat 3. Spremljal jih je trener Matic Vidic.

Župan Marjan Šarec je mladima športnikoma iskreno čestital za udeležbo na igrah, ki združujejo najboljše mlade športnike s celega sveta in za zastopanje občine Kamnik tudi izven njenih meja. Gašperju Štrajharju se je zahvalil za navdihujoče, natančne strele v tarčo, Gregorju Klobčarju pa, da je s svojo košarkarsko ekipo pisal zgodbo o uspehu.

Iskrene čestitke in uspešno športno pot še naprej!

 


<< Nazaj | Novice