Mali grad

Župan sprejel makedonske predstavnike mednarodnega projekta Ekošola kot način življenja

16.05.2014

 

Župan Marjan Šarec je v sejni sobi Občine Kamnik dopoldan sprejel makedonske in kamniške predstavnike projekta Ekošola kot način življenja.

Obisk 15 otrok in predstavnikov Osnovne šole Blaže Koneski v Prilepu, iz Republike Makedonije, je bil organiziran v okviru mednarodnega projekta Ekošola kot način življenja, in sicer pod vodstvom Osnovne šole Marije Vere. Namen obiska je izmenjava izkušenj na področju ekologije, vsekakor pa je to tudi priložnost za ogled lepot Slovenije in občine Kamnik.

Delegacija 15 učenk in učencev si je včeraj skupaj s predstavniki makedonske in kamniške šole ter v družbi 15 otrok kamniške šole ogledala Primorsko. Današnji dan pa so pri dupliški jami izkoristili za tradicionalne Ekoigre brez meja, z navdušenjem nakupovali v trgovskem središču ter se z občudovanjem sprehodili po središču Kamnika in starega mestnega jedra.

Makedonske predstavnike projekta je skupaj s kamniškimi predstavniki v občinski stavbi dopoldan sprejel župan Marjan Šarec. Ravnateljica Osnovne šole Blaže Koneski v Prilepu Marija Duljevska je predstavila čezmejno sodelovanje šole in poudarila pomen prijetnega in aktivnega sodelovanja med šolama, ravno tako tudi predstavnica Osnovne šole Marije Vere, ekokoordinatorica projekta Ekošola kot način življenja Polona Mežnar ni skrivala navdušenja nad več kot zanimivo izkušnjo, ki je pomembna tako v procesu učenja kot tudi v procesu druženja in multikulturne povezanosti.

Župan Marjan Šarec jim je predstavil našo občino ter zaželel prijetno bivanje, predvsem pa veliko zanimivih izkušenj in novih poznanstev, ki jim bodo za vedno ostali v spominu.


<< Nazaj | Novice