Mali grad

Župan sprejel direktorico Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine

08.04.2016

 

Župan sprejel direktorico Agencije za regionalni razvoj AP VojvodineŽupan Marjan Šarec je skupaj z v. d. direktorice občinske uprave Majo Sušnik dopoldan na pobudo Razvojnega centra Srca Slovenije v prostorih občinske stavbe sprejel  direktorico Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine Vero Čelić.

Razvojni center Srca Slovenije te dni, natančneje od 4. do 7. aprila 2016, gosti predstavnike Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije. V prejšnjem tednu sta direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek in direktorica Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine Vera Čelić podpisali dogovor o sodelovanju med razvojnima agencijama. Slednji sta tudi članici Konzorcija razvojnih institucij jugovzhodne Evrope, ki je bil formalno vzpostavljen v začetku letošnjega marca, in katerega pobudnik je bil Razvojni center Srca Slovenije, s podpisom partnerskega sporazuma o dolgoročnem sodelovanju med 9 razvojnimi agencijami iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Makedonije in Albanije.  

Gostje iz Srbije so v sklopu obiska obiskali dobre prakse s področja razvoja podeželja in turizma v občini Kamnik. Ogledali so si Veliko planino, kjer jih je sprejel direktor družbe Velika planina d. o. o. Leon Keder, Goro Sv. Miklavž z ogledom turistične točke, sprehodili so se po mestnem jedru Kamnika in obiskali Turistično-informacijski center Kamnik. Hkrati so se seznanili z delovanjem Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije in s projekti, ki so bili podprti na območju občine Kamnik.

Direktorico Agencije za regionalni razvoj Vojvodine Vero Čelić je v prostorih Občine Kamnik sprejel župan Marjan Šarec, kjer je beseda tekla o turističnih danostih naše občine. Sogovorniki so posebno pozornost namenili tudi krepitvi regionalnega sodelovanja in medsebojnega sodelovanja pri morebitni organizaciji skupnih projektov.

 


<< Nazaj | Novice