Mali grad

Župan sprejel delegacijo občine Bački Petrovac

18.10.2011

 

Občina Kamnik, občina Bački Petrovac iz Srbije in občina Martin iz Slovaške sodelujejo pri izvajanju projekta v okviru programa EU »Exchange 3 - Biznis inkubator v občini Bački Petrovac«. Projekt se je začel izvajati na pobudo občine Bački Petrovac avgusta 2011 in bo trajal do maja 2012. Celotna vrednost projekta znaša 211.054 evrov, občina Kamnik pa finančnih obveznosti pri projektu nima.

Občina Kamnik se je projektu pridružila, saj želimo pospešiti razvoj podjetništva in gospodarstva. Sodelovanje v mednarodnem projektu nam prinaša nove izkušnje in nove povezave s tujimi trgi tako v Srbiji kot na Slovaškem.

 

Tako smo organizirali petdnevni strokovni obisk predstavnikov občine Bački Petrovac v Kamniku. Do petka, 21. oktobra  jim bomo predstavili mrežni podjetniški in univerzitetni inkubator Savinjske regije, območno enoto Kamnik. Predstavila se bodo inkubirana podjetja, organiziran pa bo tudi ogled dobrih praks.

 

Za začetek so delegacijo v sejni sobi občinske stavbe sprejeli župan Marjan Šarec, podžupan Robert Kokotec, direktor občinske uprave mag, Ivan Kenda in višja svetovalka za evropske in druge projekte, Barbara Strajnar. V naše srednjeveško mesto, je prišel tudi svetovalec župana občine Bački Petrovac, Branislav Kevenski (župan se je zaradi bolezni opravičil). Po uvodni predstavitvi občine, sta župan in svetovalec župana Bačkega Petrovca nekaj besed namenila gospodarski situaciji obeh občin in se pogovorila o nadaljevanju izvajanja projekta »Exchange 3 - Biznis inkubator v občini Bački Petrovac«, saj kot je povedal Kevenski, Občina Kamnik za njih predstavlja zanimivega partnerja, ki se lahko pohvali z dobrimi projekti v praksi, kar je bil eden izmed glavnih razlogov, da so se predstavniki občine Bački Petrovac odločili povabiti k sodelovanju našo občino.


<< Nazaj | Novice