Mali grad

Župan s svetniki in občinsko upravo na obisku v pobratenem bavarskem mestu Andechs

22.06.2010

 

Župan je minuli vikend, v družbi nekaterih svetnikov in sodelavcev, na povabilo županje Andechsa Anne Elisabeth Neppel obiskal bavarsko občino, ki je s Kamnikom pobratena vse od leta 2004. Takrat sta občini, ki ju sicer povezuje zgodovina pomembne fevdalne rodbine - grofov Andeških, ki so v srednjem veku vladali tudi na območju Kamnika, uradno podpisali listino o sodelovanju.

Gostitelji so poskrbeli za prijeten sprejem ter zanimiv dvodnevni program z vodenim ogledom po benediktinskem samostanu Andechs in samostanski pivnici, ki tudi sicer privabljata največ obiskovalcev (kraj na leto gosti kar 1,5 mio gostov). Ogledali smo si čistilno napravo v Echingu, ki pokriva območje 15 občin, popeljali so nas po prostorih podjetja Schölderle, katerega lastnik je bivši andeški podžupan, podjetje pa se ukvarja z analizo in testiranjem kovinskih zlitin za namene letalske in druge industrije. V nedeljo smo prisostvovali pri sv. maši, ki jo je maševal nemški nadškof Zollnicz.

   

Občini vsa ta leta sodelujeta na različnih projektih (športnih, kulturnih, povezujejo se društva in šole), zadnji večji uspešen projekt pa so pripravili pevski zbori iz obeh občin, ko so v okviru Srednjeveških dnevov v Kamniku uprizorili scensko kantato Carmina Burana.

Občina Andechs leži v Predalpski deželi, 40km južno od Munchna, v okrožju Starenberg. Obkroža jo značilna staro bavarska pokrajina, obogatena s številnimi kulturnimi spomeniki. Več si lahko preberete na www.gemeinde-andechs.de

Fotogalerija


<< Nazaj | Novice