Mali grad

Župan s sodelavci obiskal Mednarodni obrtni sejem v Celju. Zlati ceh tudi kamniškemu mizarju Darku Golobu

14.09.2010

 

Župan Smolnikar je v teh dneh skupaj s sodelavci obiskal Mednarodni obrtni sejem v Celju, kjer se predstavlja tudi Obrtno-podjetniška zbornica Kamnik in nekaj kamniških razstavljavcev. Zlati ceh, posebna priznanja, katera vsako leto podelijo na celjskem sejmu, je letos prejelo tudi Mizarstvo Darko Golob iz Kamnika za omaro za dnevni prostor s stekleno vitrino.

Sicer so sejemska priznanja in nagrade tradicionalen del Mednarodnega obrtnega sejma v Celju. Najboljšim in najbolj inovativnim razstavljavcem oz. njihovim izdelkom in storitvam so jih tudi letos podelili Celjski sejem d.d., Mestna občina Celje in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Celjski sejem je podelil 8 priznanj - po dve zlati, srebrni in bronasti ter dve posebni priznanji. Mestna občina Celje je podelila tri občinska in eno posebno priznanje, OZS pa tri zlate, štiri srebrne in šest bronastih cehov ter eno posebno priznanje.

Mizarstvo Darko Golob je izdelalo omaro s stekleno vitrino - vrhunski, ročni izdelek, ki je nastajal v več fazah obdelave. Gre za pravi obrtniški izdelek iz masovnega lesa s priokusom rezbarske in drugih tehnik. Vrhunska je površinska obdelava, kar daje izdelku dodaten čar. Vse izhaja iz domače delavnice.

Župan je s sodelavci obiskali so tudi razstavni prostor Mrežnega podjetniškega inkubatorja Celje, pod okriljem katerega deluje poslovna enota v Kamniku.


<< Nazaj | Novice