Mali grad

Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom

08.06.2015

 

Na gradu Zaprice je popoldan župan Marjan Šarec podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2014/2015.

Najboljšim 32 učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom naše občine je župan Marjan Šarec iskreno čestital za njihov uspeh, ponosnim staršem izrekel zahvale za podporo in pomoč, mentorjem in ostalemu strokovnemu osebju pa za kvaliteten učni proces otrok: »Spoštovane najboljše, spoštovani najboljši, današnji dan je izjemnega pomena za vse nas, ne samo za vas. V izjemno čast nam bo podeliti ta priznanja. S svojim delom ste dokazali, da ste najboljši. Da ste najboljši ne pomeni, da nikomur ne smete pomagati, da morate znanje čuvati samo zase, ampak, da morate biti koristni celotni skupnosti. Kajti pred vami je nova pot. Odločili se boste za novo pot v življenju in karkoli boste izbrali, delajte to s srcem, iskreno in odgovorno. Kajti to je bistvo. Ni bistveno, kaj počneš. Ni bistveno, kaj si, kakšen poklic opravljaš. Tudi ni sramotno opravljati nižji poklic od tistega, za kar ste se ali se še boste izšolali. To je vse častno. Sramotno je zgolj goljufati. Verjamem, da si boste to vaše znanje, za razliko od nekaterih, ki so magisterije kupili ali pa si jih pridobili na kakšen drug način, to prislužili na pošten način. To je najbolj pomembno. Da si med seboj pomagate. Da ste dobri ljudje. Da ste tisti stebri te družbe, kakršne si želimo in kakršne od vas pričakujemo in boste nekoč, ko boste v svojih poklicih, morda to družbo znali popeljati tudi po kakšni lepši poti, kot na tisti, na kakršni je danes. Spoštovane najboljše, spoštovani najboljši, dragi straši, iskreno vam čestitam ob teh priznanjih in nikoli v življenju ne mislite, da je pot zaprta, vedno se najde kakšna druga rešitev.«

Za humor in salve smeha je danes poskrbel Boštjan GorencPižama, ki sta se mu z rapanjem pridružila Peter Frankl in Tim Kern, z glasbo pa je dogajanje popestril Goran Završnik. Mladi so se tako veselili šolskih počitnic in ob glasbeni spremljavi Mladinskega centra Kotlovnica ponosno odšli novim izzivom naproti.

Dobitniki priznanj

Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Opomba: Ker so bili učenci na izletu v tujini, so njihova priznanja prevzeli starši.

Osnovna šola Toma Brejca

Osnovna šola Marije Vere

Osnovna šola Stranje

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

Osnovna šola 27. julij Kamnik

Glasbena šola Kamnik

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Osnovna šola CIRIUS Kamnik

Srednja šola CIRIUS Kamnik

Podrobne obrazložitve dobitnikov priznanj si lahko preberete tukaj.

Iskrene čestitke nagrajenkam in nagrajencem.

 


<< Nazaj | Novice