Mali grad

Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom

06.06.2016

 

Župan podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakomŽupan Marjan Šarec je popoldan v večnamenskem prostoru Osnovne šole Toma Brejca podelil knjižne nagrade 32 najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2015/2016.

»Ne pozabite, da so čudovite stvari,
ki se jih učite v šolah, delo mnogih generacij.
Vse to znanje, ki vam je položeno v roke,
je dediščina, ki jo spoštujte,
jo bogatite in nekega dne
zvesto prenesite na svoje otroke.«

(Albert Einstein)

Učenkam in učencem je župan iskreno čestital za njihov uspeh, zahvale pa namenil tudi ponosnim staršem za podporo in pomoč.»Najboljši nisi takrat, ko sam poveš, da si najboljši, najboljši nisi takrat, ko greš preko trupel do uspeha, najboljši nisi takrat, ko misliš, da je delo drugih zaman ali ničvredno. Najboljši si takrat, ko znaš v drugih iskati dobro in tisto svoje najboljše tudi ponudiš družbi. Vse znanje, ki so si ga današnji slavljenci nabrali, bo pomenilo veliko v prihodnosti, saj bodo svoje znanje dali naši družbi. Znanje pa ni zvezda stalnica, ni nekaj, kar bi bilo pridobljeno in potem konec truda. Znanje je nenehno izpopolnjevanje, iskanje novega, nenehno odkrivanje, razkrivanje in nenehno hrepenenje po višjih ciljih.«

Z glasbo, ki je mlade popeljala na zaslužene poletne počitnice, sta dogajanje pospremila kitarist Matic Smolnikar in pevka Lana Bučevec.

Dobitniki priznanj

Osnovna šola Toma Brejca

Osnovna šola Marije Vere

Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik  

Osnovna šola Stranje

Osnovna šola 27. julij Kamnik

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

Osnovna šola CIRIUS Kamnik

Srednja šola CIRIUS Kamnik

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Glasbena šola Kamnik

Podrobne obrazložitve dobitnikov priznanj si lahko preberete tukaj.

ISKRENE ČESTITKE NAGRAJENKAM IN NAGRAJENCEM Z ŽELJO, DA BI NA SVOJI POTI NAŠLI MNOGE IZZIVE, KI BODO V PONOS VAM IN VSEM NAM.


<< Nazaj | Novice