Mali grad

Župan na ogledu v Tisi

14.04.2011

 

Včeraj sta si župan, Marjan Šarec, skupaj in podsekretar za pospeševanje gospodarskega razvoja, mag. Ivan Kenda, na nekdanjem območju Stola ogledala podjetje Eko Energetika d.o.o., ki sodi v družbo TISA d.o.o.. Podjetje dobavlja toploto za daljinsko ogrevanje in proizvaja električno energijo. Vodstvo podjetja jima je razkazalo objekte z nadzorno sobo ter deponijo za odpadni les in sekance.

Vsi navzoči so se strinjali, da bi nadstrešnica nad zalogovnikom pomenila nižjo vsebnost vlage v gorivu in s tem boljše zgorevanje, prav tako bi večji odjem povečal izkoristek, kar pomeni, da bi kotel lahko obratoval pri optimalnih pogojih, zaradi večjega odjema pa bi z ustrezno cenovno politiko lahko uporabljali boljše gorivo.

Vodstvo podjetja je pripravljeno v nekaj mesecih na vidno mesto namestiti zaslon s stalnim prikazom parametrov zgorevanja, pripravljeni pa so postaviti tudi nadstrešnico.

Vodstvo podjetja je bilo nad obiskom župana in podsekretarja zelo veselo, saj v zadnjih 10 letih, razen inšpekcijskih služb, s strani vodstva Občine Kamnik ni bilo v prostorih podjetja nikogar. 


<< Nazaj | Novice