Mali grad

Župan na obisku podjetja ETA, živilska industrija d.d.

23.01.2013

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec odzval povabilu nove direktorice podjetja ETA, živilska industrija d.d. Ksenije Jankovič Banovšek in si ogledal proizvodni obrat kamniškega podjetja.

Podjetje ETA, živilska industrija d.d. je bilo ustanovljeno leta 1923, in sicer kot manjši družinski obrat, v katerem so proizvajali gorčico, sadne sirupe, kompote in džeme. Dejavnost se je kmalu razširila in leta 1963 je bila na sedanji lokaciji zgrajena nova tovarna, ki deluje še danes. Proizvodnja izdelkov se odvija v Kamniku, kjer potekajo proizvodni procesi koncentriranja (džemi, ketchup, ajvar, namazi), sterilizacije (vložene vrtnine, gotove jedi), pasterizacije (vložene vrtnine, džemi, ajvar, namazi) in mletja (gorčica) ter proizvodnja zamrznjenih izdelkov. Proizvodnja kakovostnih in neoporečnih izdelkov je zagotovljena z doslednim upoštevanjem HACCP metodologije in zahtev standarda IFS (International Food Standard). V podjetju se zavedajo, da je kakovost izdelkov bistvena za potencialne kupce. Za zagotavljanje kakovosti njihovih izdelkov pa se trudijo vsi, tako delavci v proizvodnji kot tudi zaposleni v prodaji, nabavi, kontroli in ostalih službah, ki dodajajo svoj prispevek k višji vrednosti izdelkov podjetja. Recepture izdelkov so že dolgo uveljavljene, nekatere pa spremljajo zveste porabnike že skozi več generacij. Surovine, ki jih uporabljajo, niso gensko spremenjene. Kar najbolj pa se izogibajo tudi uporabi barvil, konzervansov in ostalih dodatkov živilom. Letos podjetje praznuje 90-letnico delovanja, ki jo bodo, kot pravi njihov slogan "Letos bo vsak dan praznik", temu primerno tudi obeležili.

Na obisku so se župan Marjan Šarec ter izvršna direktorja podjetja ETA Ksenije Jankovič Banovšek in Marko Konič pogovarjali o tekoči problematiki in nadaljnjem sodelovanju med podjetjem in lokalno skupnostjo. Pogovor so zaključili s skupno mislijo, da je potrebno kamniški ETI vrniti ugled vodilnega proizvajalca in ponudnika trajnejših izdelkov predelanega sadja in zelenjave najvišje kakovosti.

Obisk so zaključil z ogledom njihovega proizvodnega obrata.   


<< Nazaj | Novice