Mali grad

Župan kosil s kamniškimi brezdomci

28.12.2010

 

Kamniški župan Marjan Šarec je danes na kosilo povabil kamniške brezdomce. Ob toplem kosilu so mu predstavili svoj položaj, župan pa jim je obljubil pomoč tudi v prihodnjem letu.

Poleg župana sta brezdomce pozdravili tudi vodja oddelka za družbene dejavnosti, Lilijana Juhart Mastikosa in Katja Vegel, svetovalka za socialno-varstvene in druge zadeve z omenjenega oddelka.

Občina Kamnik v Delavskem domu plačuje celotne stroške bivanja za tri brezdomce, v mesecu decembru 2010 se je en brezdomec nastanil v prenočišču Kamrica na Trgu svobode v Kamniku, kjer mu celotne stroške bivanja prav tako plačuje Občina. S pomočjo strokovnega vodenja socialne delavke v sprejemljivem času rešijo eksistenčni del svojih težav. Sami se v tem svetu pravil in zakonodaje ne znajdejo. Z vsakim izmed njih socialne delavke naredijo načrt za rešitev njihovega statusa, ki ga vodeno – od koraka do koraka - izpolnjujejo. Tudi sicer so postelje v Samskem domu različno zasedene. V poletnih mesecih manj, saj brezdomci prenočujejo kar na prostem, v zimskih pa jih je celo premalo. Število brezdomcev narašča in ni pričakovati zmanjšanja. V letu 2010 je Občina Kamnik v ta namen namenila slabih 7.000 evrov.

Župan Marjan Šarec je prisluhnil njihovi stiski, problemom in predlogom, ter jim zagotovil, da Občina Kamnik ne bo pozabila na njih. Ob koncu srečanja je župan brezdomcem izročil darila (zimska oblačila, dnevna živila) ter jim zaželel zdravo in srečno leto 2011. 


<< Nazaj | Novice