Mali grad

Župan je sprejel duhovnike kamniške dekanije

25.01.2017

 

Župan Marjan Šarec se je dopoldan skupaj z direktorico občinske uprave Majo Sušnik, vodjo kabineta župana Janjo Zorman Macura, vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček in višjo svetovalko za področje družbenih dejavnosti Katjo Vegel v sejni sobi Občine Kamnik srečal z duhovniki kamniške dekanije, ki svoje pastoralno delo opravljajo na območju naše občine. Ob srečanju je pogovor tekel o minulem delu in prihodnjih načrtih.

Župan je sprejel duhovnike kamniške dekanije

Med projekti minulega leta na področju sakralne kulturne dediščine je župan izpostavil sofinanciranje obnove fasade na cerkvi sv. Ahaca nad vasjo Kališe, kjer je Občina zagotovila 8.000 evrov, ter sofinanciranje obnove tlaka in kipov v cerkvi sv. Martina v Šmartnem v Tuhinju. Na javni razpis za sofinanciranje sakralne dediščine so s projekti v preteklem letu kandidirali trije prijavitelji, poleg Župnij Šmartno v Tuhinju in Gozda tudi ena fizična oseba za obnovo kapelice v Godiču.

Župan Marjan Šarec se je duhovnikom zahvalil za sodelovanje in za njihovo gospodarno delo, saj morajo z relativno malo javnega denarja opraviti veliko dela pri obnovi in vzdrževanju številnih sakralnih objektov.


<< Nazaj | Novice