Mali grad

Župan je podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom

08.06.2021

 

Župan je podelil knjižne nagrade najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakomŽupan Matej Slapar je popoldan v čudovitem ambientu samostana Mekinje podelil knjižne nagrade in priznanja 34 najboljšim učenkam, učencem, dijakinjam in dijakom kamniških osnovnih in srednjih šol ter Glasbene šole Kamnik v šolskem letu 2020/2021, obenem pa se je letošnje leto zahvalil tudi ravnateljem in direktorjem kamniških osnovnih, srednjih šol in Glasbene šole Kamnik. Dogodku so prisostvovali podžupan Bogdan Pogačar, višja svetovalka za področje družbenih dejavnosti Občine Kamnik Pepca Podgoršek, direktorica Javnega zavoda Mekinjski samostan Irena Gajšek, ravnatelji in mentorji nagrajenih učenk in učencev ter seveda ponosni starši, stari starši in prijatelji.

Najboljšim učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom je župan Matej Slapar iskreno čestital za njihov uspeh ter jim namenil naslednje misli: »Nahajamo se v izjemnem času in to leto si boste prav gotovo zapomnili za celo življenje. Še nikoli nismo bili skoraj pol leta doma in imeli takšen učni proces, kot ste ga imeli. Nekaj slabe volje je bilo, pa vendar vam učenke in učenci, dijakinje in dijaki, na tem mestu iskreno čestitam, da ste zmogli. Zmogli ste z izjemnimi uspehi in rezultati. Tekom te tako imenovane koronakrize ste se naučili tudi veliko novih stvari. Nikoli se ne bi naučili tega, če ne bi bilo te krize. Vzemimo jo tudi iz pozitivne plati, čeprav je imela mnogo grenkih zgodb. Več ste bili doma in ste se morda za določen trenutek ustavili in niste hiteli skozi življenje. Naučili ste se novih komunikacijskih veščin z računalnikom in dosegli izjemne rezultate, na kar ste lahko ponosni. In na to smo ponosni tudi vsi na Občini Kamnik v imenu naše lokalne skupnosti. To ni samoumevno in odrekali ste si marsikaj, da ste dosegli izjemne učne rezultate ter  ogromno časa posvetili izobraževanju, ki je obrodilo te vaše izjemene uspehe na različnih področjih. Bodite tako vztrajni tudi v prihodnje, saj je človek, oborožen z znanjem, nepremagljiv. V vsem tem času so do vas prihajale različne informacije in s pametjo morda ne verjameš vedno vsemu, kar tudi mediji prinašajo do vseh. Privoščim vam, da tudi v prihodnje do vsega dogajanja okoli vas ostanete kritični in dovzetni do vsega znanja, ki vam ga bodo podajali izjemne profesorice in profesorji tudi v prihodnje. Živimo v izjemnem okolju, v Sloveniji, Evropski uniji in v Kamniku. Bodimo ponosni na to, da živimo v tem okolju in to spoštujmo tudi naprej. Iskrene čestitke za vse vaše uspehe, ki ste jih dosegli do sedaj in jih boste dosegli še v prihodnje. Ostanite zvesti samim sebi, zastavljenim ciljem in svojim vizijam ter svojim željam, ki jih želite uresničiti. Na tej poti vam bo marsikdo stal ob strani. Najprej starši, potem učitelji in profesorji, mentorji, prijatelji. Ne imejte premajhnih ciljev. Vse je mogoče. V Sloveniji imamo izjemne športnike, uspešne kulturnike, znanstvenike in podjetnike. Želim vam, da bi bilo nebo odprto in bi vedno dosegali cilje, ki so pred vami. Želim vam zagnano energijo tudi v prihodnje in lepe počitnice. Iskrene čestitke in bravo vi!«

Osnovna šola Šmartno v Tuhinju

Osnovna šola Stranje

Glasbena šola Kamnik

Osnovna in srednja šola CIRIUS Kamnik

Osnovna šola 27. julij Kamnik

Osnovna šola Toma Brejca

Osnovna šola Marije Vere

Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Obrazložitve letošnjih dobitnikov knjižnih nagrad in priznanj si lahko preberete TUKAJ.

Ker so imeli v preteklem letu ravnatelji javnih zavodov občine Kamnik in mentorji naših učenk in učencev kar nekaj organizacijskih izzivov pri izvedbi pouka v šolah, je župan Matej Slapar letošnje leto tudi njim namenil iskreno zahvalo za ves trud, ki so ga vložili v izobraževalni proces vseh učenk in učencev. Župan Matej Slapar se je tako zahvalil ravnateljici Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darji Krašovec, ravnatelju Osnovne šole Stranje Borisu Jemcu, ravnatelju Glasbene šole Kamnik Roku Spruku, direktorju CIRIUS-a Kamnik Goranu Pavliču, ravnateljici Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasni Lampe, ravnateljici Osnovne šole Toma Brejca Mojci Rode Škrjanc, ravnateljici Osnovne šole Marije Vere Violeti Vodlan, ravnatelju Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Rafku Lahu in ravnateljici Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernardi Trstenjak.

Za nadvse zabavno povezovanje, ob kateri smo se vsi iz srca nasmejali, pa je poskrbel Luka Korenčič. Prireditev smo izvedli skupaj z Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik ter ekipo Doma kulture Kamnik.

ISKRENE ČESTITKE NAJBOLJŠE IN NAJBOLJŠI!


<< Nazaj | Novice