Mali grad

Župan in podžupana pozdravili kamniške prvošolce

03.09.2012

 

Brezskrbno poletje se je končalo in kamniški šolarji so danes sedli v šolske klopi. Za 324 otrok občine Kamnik je bil danes prav poseben dan, saj so prvič prestopili prag šole in prvič zaslišali šolski zvonec. Polni pričakovanj in željni znanja so spodbudne besede s strani župana Marjana Šarca, podžupanje mag. Julijane Bizjak Mlakar in podžupana Damjana Hribarja prejeli prvošolci, kot tudi ostali učenci in dijaki.

Župan Marjan Šarec je najprej obiskal in pozdravil dijake prvih letnikov Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik, ki od 1. septembra nosi novo ime, in sicer Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra. Tako ravnatelj mag. Šemso Mujanovič kot župan sta jim zaželela uspešno izobraževanje in medsebojne pomoči ter sodelovanja.  

Sledil je obisk in pozdrav učencev OŠ Toma Brejca, ki bodo zaradi prenove stare šole letošnje leto preživeli na različnih lokacijah. Prvošolcem OŠ Toma Brejca je tako spodbudne besede in želje po čim večjem znanju župan Marjan Šarec predal na OŠ Marije Vere. Pa tudi na njihove učence ni pozabil in tako prvošolčkom OŠ Marije Vere zaželel prijeten vstop v novo obdobje, ko so se znašli v neznanem okolju, kjer bodo vsekakor izvedeli mnogo novega, spoznali šolske klopi in spletli prijetna prijateljstva.

Preden je župan točno opoldne pozdravil prvošolce OŠ Frana Albrehta in jim zaželel  prijetno in zabavno pridobivanje znanja, je skupaj z ravnateljico OŠ Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc, v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urško Kolar, direktorjem Velika planina d.o.o. Dušanom Bombačem in predstavnikom podjetja Kam-bus, d.d. Boštjanom Jordanom obiskal učence 5. a in b. razreda OŠ Toma Brejca, ki so pomagali, da je v ponedeljek, 27. avgusta, na potep odšel naš novi mestno-turistični avtobus Kamnik bus. Župan se je učencem zahvalil za njihov trud in jim v imenu vseh predal nagrado, in sicer vožnjo s Kamnik busom ter celodneven izlet na Veliko planino. Prav tako pa je župan obiskal učence OŠ Toma Brejca, ki bodo letošnje leto preživeli v prostorih Župnišča Kamnik. Učenci so povedali, da se v Župnišču dobro počutijo, veselja pa ni skrivala niti ravnateljica Mojca Rode Škrjanc, ki si je skupaj s celotno ekipo šole ter ob pomoči župana in direktorja občinske uprave mag. Ivana Kende celo leto prizadevala za ureditev prostorov in dobro počutje otrok.

Vmes je učenke in učence OŠ 27. julij Kamnik ob prvem šolskem dnevu pozdravila podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, prvošolce (tudi srednješolce) CIRIUS-a Kamnik in OŠ Stranje pa je obiskal podžupan Damjan Hribar.  

Za konec je župan Marjan Šarec obiskal še prvošolčke OŠ Šmartno v Tuhinju. »Ne pozabite, da so stvari, ki se jih boste naučili v šolah, delo mnogih generacij. Vse to znanje, ki vam bo položeno v roke, je dediščina, ki jo spoštujte, jo bogatite in nekega dne zvesto prenesite naprej,« jim je v svojem govoru povedal župan.

Da je bil prvi šolski dan kar se da prijazen, posebej za prvošolčke, smo še dodatno poskrbeli na Občini. Za varno pot v šolo je skrbelo 60 prostovoljcev (ki so bili oblečeni v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter Policijska enota Kamnik, ki je za dodatno varnost poskrbela tudi ob večjih vpadnicah v mesto. Poleg tega pa je vsak prvošolček prejel odsevne trakove, starši pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Voznike v cestnem prometu naprošamo in opozarjamo naj bodo v dnevih, ki prihajajo, pa tudi tekom celotnega šolskega leta, posebno pozorni in previdni v okolici šol in šolskih poti.

Šolarjem pa želimo, da bodo šolski dnevi polni lepih in prijetnih izkušenj ter uspešno šolsko leto 2012/2013! 


<< Nazaj | Novice