Mali grad

Župan in podžupana obiskala kamniške osnovne in srednje šole

01.09.2011

 

Po dveh mesecih brezskrbnih počitnic, se je danes spet oglasil šolski zvonec. Prestrašeni, razigrani, polni pričakovanja so danes prvič šolska vrata prestopili prvošolci kamniških osnovnih šol. Vsem 285-im kot tudi dijakom prvih letnikov gimnazije in ekonomske šole, so nekaj spodbudnih besed namenili kamniški župan in podžupana.

 
   

Župan Marjan Šarec je najprej obiskal in pozdravil dijake prvih letnikov Gimnazije in Srednje ekonomske šole. Dijakom je na srce položil, naj si med seboj pomagajo, naj ne tekmujejo, ampak naj jih vodijo človeške vrednote, ki jih bodo skupaj pripeljale do končnega uspeha. Zaželel jim je uspešna štiri leta in veselje do pridobivanja znanja.

 
   

Sledil je obisk in pozdrav prvošolcem OŠ Toma Brejca. Le-te so pričakali in pozdravili s sproščeno igrico, nekaj besed pa sta 54-im prvošolčkom namenila tudi ravnateljica, Mojca Rode Škrjanc in župan Marjan Šarec, ki je otrokom zaželel veselja in uspeha v šolskih klopeh.

 

Na koncu je župan prvošolčke obiskal še na OŠ Frana Albrehta. Tudi njim je izrazil spodbudo na novi poti in jim izročil odsevne trakove (darilo Zavarovalnice Triglav), njihovim staršem pa knjižico z naslovom »Prvi koraki v cestnem prometu«.

Dnevu primerno so policisti PP Kamnik v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik pričeli s preventivno akcijo z naslovom »Varna pot v šolo«, v kateri sodeluje 68 prostovoljcev iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov ter policijska enota Kamnik, ki so za dodatno varnost poskrbeli tudi ob večjih vpadnicah v mesto.

Prvošolce na OŠ 27. Julija in v CIRIUS Kamnik (tudi srednješolce) je obiskala, pozdravila in jim vse dobro v šolskem letu 2011/2012 zaželela podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar, podžupan Robert Kokotec pa na OŠ Stranje, OŠ Marije Vere in OŠ Šmartno v Tuhinju.

 

 


<< Nazaj | Novice