Mali grad

Župan čestital gospe Heleni Stele za 88. rojstni dan

18.08.2015

 

Dopoldan je župan Marjan Šarec v Domu starejših občanov Kamnik s šopkom cvetja dodobra presenetil današnjo slavljenko Heleno Stele oziroma Mlinarjevo Heleno s Perovega.

Franc Svetelj je v Kamniškem Občanu zapisal takole: »Kdor se je zadnjih osem let udeležil kake prireditve v domu starejših občanov ob Nevljici, gotovo ni prezrl zavzete predsednice sveta stanovalcev Helene Stele ali po domače Mlinarjeve Helene s Perovega, ki v imenu stanovalcev pozdravi gostujoče skupine ali vodi program kake prireditve. Seveda je »glavna« tudi na sejah sveta stanovalcev, ko ta obravnava najpomembnejša dogajanja v domu in zadrege, ki se v zvezi z življenjem več kot 200 stanovalcev gotovo pojavljajo. Vse pripombe in predloge stanovalcev si sproti zapisuje in jih nato na svetu v sodelovanju z upravo doma uspešno razreši. »Treba je razumeti, tu smo z vseh vetrov, vemo, da še pri dveh pride do različnih pogledov,« pravi Helena, gospa še vedno bistrega duha in iskrivih misli, ki bo 18. avgusta praznovala 88 let.

Pot iz številne Mlinarjeve družine na Perovem, kjer je pomagala tudi očetu pri mletju in materi pri gojenju zelenjave, jo je po meščanski šoli v Mekinjah zanesla na železnico, leta 1947 najprej na kamniško železniško postajo, po petih letih pa na postajo v Jarše, kjer je kar trideset let opravljala delo kalkulanta in blagajnika. V sili je prijela tudi za loparček in si nadela rdečo kapo ter pomagala pri odpravi vlakov. »Delo z ljudmi me je vedno veselilo,« pravi, zato tudi v domu ni imela težav pri navezavi stikov, čeprav pravi, da svojega mnenja ne zavija v celofan, pač pa naravnost pove, kar misli. Po osmih letih se je že tako vživela v življenje v domu, da bi drugače težko živela. Čeprav tudi brez obiska svojega doma na Perovem ne more. Zato se skoraj vsak dan zapelje domov, kjer jo pričakuje pet muckov in kar nekaj cvetja na oknih. »Nekoga moraš imeti rad in se prilagajati življenju,« je na koncu povzela Minattijevo misel.

Helena, iskrene čestitke in še dolgo ohranjaj spomine na življenje več stoletne Mlinarjeve domačije na Perovem!«

Kot rečeno je gospo Heleno danes presenetil župan Marjan Šarec in ji zaželel predvsem zdravja, bistrega duha ter srca in poudaril, da se veseli naslednjega obiska v Domu starejših občanov Kamnik, kjer gospa Helena suvereno vodi prireditve.

ISKRENE ČESTITKE GOSPA HELENA!


<< Nazaj | Novice