Mali grad

Župan Smolnikar s sodelavci sprejel kamniške udeležence mladinskih olimpijskih iger v Singapurju. Za lokostrelca Gregorja Rajha srebrna medalja na prvih mladinskih OI

08.09.2010

 

Mladi kamniški športniki uspešni tudi na olimpijskih igrah. Župan Tone Smolnikar je danes skupaj s podžupanoma Branetom Golubovičem in Rudolfom Pfajfarjem ter direktorjem občinske uprave Vladimirjem Korošcem sprejel kamniške udeležence mladinskih olimpijskih iger v Singapurju – lokostrelca Gregorja Rajha, gorskega kolesarja Roka Korošca in vodjo štiričlanske kolesarske ekipe Mohorja Vrhovnika.

Največji uspeh na prvih mladinskih OI je zagotovo uspel mlademu Gregorju Rajhu, članu Lokostrelskega kluba Kamnik, ki je v mešanih dvojicah skupaj z Grkinjo Zoi Paraskevopolou osvojil srebrno medaljo. Gregor je uspešno nadaljeval tudi med posamezniki in srebrni medalji v mešanih parih dodal še odlično 4. mesto. Kot je povedal po končanih nastopih, je izkušnja na OI neverjetna, njegov cilj presežen, sam pa že razmišlja o naslednjem cilju – nastopu na »pravih« olimpijskih igrah.

Gorski kolesar Rok Korošec sicer velja za enega najuspešnejših slovenskih gorskih kolesarjev med mladinci in je član kamniškega KD Calcit. Na mladinskih OI je nastopil v ekipni tekmi, ki je bila na takšen način izvedena prvikrat. Ekipa treh fantov in dekleta se je pomerila v štirih disciplinah (kros, BMX in vožnja na čas in cestna dirka), naši pa so na koncu zasedli 15. mesto. Po besedah Mohorja Vrhovnik, vodje kolesarske ekipe, sicer tudi trenerja KD Calcit, je bil njihov domet uvrstitev med prvih osem, a so imeli žal kar nekaj smole.

Župan Smolnikar je v prijetnem pogovoru mladim športnikom na kratko predstavil tudi trud in vlaganja Občine Kamnik v športne programe mladih in otrok. Po besedah podžupana Goluboviča je Občina Kamnik v zadnjih letih večino vseh sredstev, ki jih v proračunu namenja za programe športa, namenila posebej za mlade in najmlajše. Rezultati so lepo vidni, saj so uspehi mladih lokostrelcev, gorskih kolesarjev, nogometašev, odbojkaric in odbojkarjev, plavalcev, vaterpolistov, itd v zadnjih letih nadvse odmevni.

Ob koncu so zbrani vsem trem iskreno čestitali za dosežke v Singapurju ter jim zaželeli veliko uspeha tudi v bodoče. Kot je še dodal podžupan Golubovič, smo ponosni in veseli, da imamo v naši občini tako uspešne mlade športnike.

 

<< Nazaj | Novice