Mali grad

Župan Matej Slapar zaželel uspešno šolsko leto kamniškim prvošolkam in prvošolcem

02.09.2019

 

Župan Matej Slapar zaželel uspešno šolsko leto kamniškim prvošolkam in prvošolcemDanašnji dan so še posebej zaznamovali učenci in dijaki. Danes je namreč prvi šolskih dan, kamniške šole, kamniške osnovne in srednje šole pa je prvič obiskalo preko 530 prvošolk in prvošolcev. Osnovna šola Stranje je letos bogatejša za 29 učencev na matični šoli in 2 na Podružnični šoli Gozd, Osnovna šola Marije Vere za 67 učencev, Osnovna šola Toma Brejca za 74 učencev, Osnovna šola Frana Albrehta za 45 na matični šoli ter 20 na Podružnični šoli Mekinje, 22 so jih sprejeli na Podružnični šoli Nevlje in 7 na Podružnični šoli Tunjice ter 6 na Podružnični šoli Vranja Peč. V Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju imajo na matični šoli 24 prvošolcev, 9 na Podružnični šoli Motnik, 10 na Podružnični šoli Sela in 12 na Podružnični šoli Zgornji Tuhinj, na Osnovni šoli 27. julij Kamnik pa se v tem šolskem letu ponašajo 4 prvošolci. CIRIUS Kamnik ima 7 prvošolcev, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik pa preko 200 novih dijakov.

Po poti šolanja naših otrok se je podal tudi župan Matej Slapar, ki je ob 8. uri skupaj z ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe pozdravil 4 prvošolce in ostale učence Osnovne šole 27. julij Kamnik. Oba sta jim zaželela, da bi bili med seboj prijatelji in se z veliko mero razumevanja vsak dan znova veselo vračali v šolske klopi med svoje sovrstnike.

Vonj po šolskih klopeh je v avlo Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik nato privabil preko 200 dijakinj in dijakov, kjer je zbrane prvošolke in prvošolce, s smeri strokovnega izobraževanja, sprva pozdravila ravnateljica Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernarda Trstenjak in ob tem poudarila, da jo veseli, da je letošnja generacija tudi tista, ki bo zaznamovala poseben jubilej kamniške srednje šole, in sicer 70. obletnico obstoja. Župan Matej Slapar pa se je pridružil mislim ravneteljice in dodal, naj se vestno učijo ter naj počnejo tisto, kar jih veseli.

Ponosni in z rumenimi ruticami okoli vratu je prvič šolski prag prestopilo 20 učencev Podružnične osnovne šole Mekinje, ki so ob pomembni prelomnici sproščeno, skupaj z vodjo Podružnične šole Mekinje Jano Svetec, zapeli pesmico Mi se imamo radi. Ob tej priložnosti sta jim lepe misli in besede namenila župan Matej Slapar in vodja Podružnične šole Mekinje Jana Svetec, da pa jim je bilo še bolj prijetno na tej pomembni življenjski prelomnici, so poskrbeli mentorji in učenci, ki so jim resnično lepo okrasili učilnico in jih s to dobrodošlico prisrčno pozdravili na njihovi novi poti.

V prostore Osnovne šole Toma Brejca je danes vstopilo 74 razigranih in radoživih prvošolk in prvošolčkov. Na prireditvi so jim starejši učenci s poučno igro o šolskem dnevu in s pesmijo pričarali nepozaben dan. Pozdravila sta jih ravnateljica Mojca Rode Škrjanc in župan Matej Slapar, ki sta jim namenila popotnico, da znanje, ki ga bodo pridobili, uporabijo koristno. V učnem procesu pa jim bo, poleg staršev, stal ob strani strokovni kader šole, saj bodo ravno oni veliko časa posvetili temu, da jih bodo pripravili za nadaljnje življenje.

Tudi v CIRIUS-u Kamnik je bil danes prav poseben dan, s pesmijo je 7 prvošolčkov pričakalo kar nekaj otrok. »Ob morebitnih neuspehih se ne ustavljajte, ampak vztrajajte in ponosno dvignite glave ter dosegajte zadane cilje, pri tem pa bodite drug drugemo prijatelji,« je v telovadnici šole učenke in učence pozdravil župan Matej Slapar, pozitivne misli in spodbude pa so jim namenili še direktor CIRIUS-a Kamnik Goran Pavlič, ravnateljica Osnovne šole CIRIUS Kamnik Isabelle Morel Bera in ravnateljica Doma CIRUS Kamnik Ana Zadnik.

Prvošolke in prvošolčke Osnovne šole Šmartno v Tuhinju so bili v šolsko skupnost sprejeti v popoldanskem času. Na prireditvi sta jih pozdravila ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju mag. Darja Krašovec in župan Matej Slapar. Prav veselo pa je bilo, ko je na oder stopil čarodej in nas nasmejal, še posebej pa je ob predstavi uživalo 55 prvošolk in prvošolcev matične šole in treh podružničnih šol.

Ker se tako na Občini Kamnik kot tudi v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik zavedamo, kako pomembna je varna pot v šolo, je za to, da so otroci varno stopali po šolskih poteh, skrbelo 52 prostovoljcev (oblečeni so bili v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh). V sodelovanju s Policijsko postajo je redarska služba Občine Kamnik skupaj s krajevnimi skupnostmi, s šolami, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, prostovoljci, z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, AMD Kamnik, Društvom upokojencev Kamnik, zavarovalnic, zainteresiranimi podjetji ter ne nazadnje s starši otrok ves dan spremljala ceste in okolice šol. V luči boljše varnosti so kamniški policisti še pred pričetkom šolskega leta okrepili svojo prisotnost v okolicah šol, med 2. in 6. septembrom 2019, pa na izpostavljenih mestih izvajajo tako prometno-preventivno akcijo Ob začetku šolskega leta kot tudi izvedbo represivnih ukrepov zoper kršitelje prometnih predpisov. Vsak prvošolec je danes prejel knjižico z naslovom »Prvi koraki v svetu prometa«.

Najboljša vzgoja je vedno vaš lasten vzgled! Tako v času od ponedeljka, 2. septembra 2019, do petka, 6. septembra 2019, poteka akcija Varno nazaj v šol. Voznikom priporočamo in jih hkrati prosimo, da so v prometu bolj pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in temu prilagodijo način svoje vožnje. Še posebej je potrebno biti pozoren v bližini vrtcev in šol ter tam, kjer se morebiti igrajo otroci – ulice, parkirišča… ne le v dnevih, ki prihajajo, temveč tekom celotnega šolskega leta.

PRVOŠOLKE, PRVOŠOLCI, UČENKE, UČENCI, DIJAKINJE IN DIJAKI ŽELIMO VAM USPEŠNO ŠOLSKO LETO!


<< Nazaj | Novice