Mali grad

Župan Marjan Šarec startal 11. Maraton Alpe Scott

02.07.2017

 

Župan Marjan Šarec startal 11. Maraton Alpe ScottDopoldan je župan Marjan Šarec z odštevanjem do starta pospremil preko 500 kolesarjev najbolj zahtevnega maratona v Sloveniji s slikovito traso okoli Kamniško – Savinjskih Alp, že enajstega Maratona Alpe Scott. 

Srednjeveško mesto Kamnik so tokratno nedeljsko dopoldne preplavili kolesarji, udeleženci 11. Maratona Alpe Scott. Startno – ciljni prostor se je letos iz središča Kamnika preselil na obrobje tik ob športni stadion Mekinje, sama trasa maratona okoli Kamniško – Savinjskih Alp (130 km in 2000 m višinske razlike) pa ostaja nespremenjena. Tako kolesarje znova čakajo trije alpski prelezi - Jezerski Vrh, ki je za ogrevanje, kot radi rečejo udeleženci, Pavličevo sedlo, najzahtevnejši in za večino tudi najlepši del poti, ter za konec Črnivec, ki iz vsakega kolesarja iztisne še zadnje atome moči. Sledi spust v dolino proti Kamniku, ko je krog zaključen, trud za vztrajnost in vse napore na poti pa poplačan. 

Župan Marjan Šarec je kolesarjem skupaj z gledalci in navijači zaželel varen prihod na cilj na to sončno nedeljo v upanju, da se na zahtevni poti za trenutek ustavijo in se naužijejo lepot pokrajine, po kateri bodo premagovali ovire.

Na vseh treh prelazih »naravne okrepčevalnice ob izvirih čiste vode

Ker so Kamniško – Savinjske Alpe izredno bogate s pitno vodo, kar danes postaja velika prednost in izjemno bogastvo, so organizatorji intenzivno pristopili k projektu »Poti čiste vode« pod okriljem Združenja Kamniško – Savinjske Alpe. Skupen namen je ozaveščati o pomenu čiste pitne vode. Kolesarje bodo tako čakale »naravne okrepčevalnice« ob izvirih čiste vode (pred Jezerskim vrhom, pred vrhom na Pavličevo sedlo in sredi vzpona na Črnivec).


<< Nazaj | Novice