Mali grad

Župan Marjan Šarec sprejel olimpijca Matejo Šimic in Klemna Štrajharja

16.08.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec v Poročni dvorani občinske stavbe sprejel olimpijca, članico Triatlonskega Kluba Trisport Matejo Šimic, ki je na Olimpijskih igrah v Londonu zasedla 37. mesto, ter Kamničana in člana Lokostrelskega kluba Kamnik Klemna Štrajharja, ki je olimpijsko tekmo končal na 33. mestu.

Mateja Šimic je kot prva slovenska triatlonka uspešno nastopila na letošnjih Olimpijskih igrah v Londonu. Po zmagi moči, volje in vztrajnosti v zadnjih dveh letih, ji je uspela »misija nemogoče«. Z ogromnim finančnim vložkom, potovanjih po zemeljski obli in kvalitetnimi nastopi na tekmah svetovne serije, ji je uspelo zasesti 55. mesto na olimpijski startni liniji. Potrditev vseh njenih prizadevanj pa je bilo doseženo odlično 37. mesto, ki pomeni tudi izziv naslednjim slovenskim triatlonskim rodovom.

Kamničan in član Lokostrelskega kluba Kamnik Klemen Štrajhar je ravno tako kot Mateja, več kot uspešno zastopal našo občino. 17-letni Klemen si je kot eden zadnjih Slovencev s svojim odličnim nastopom na tekmi za svetovni pokal v Ogdenu, v ameriški zvezni državi Utah, zagotovil nastop na Olimpijskih igrah v Londonu. S tem se je uvrstil med 64 najboljših svetovnih lokostrelcev. Ta uvrstitev je zanj predstavljala velik uspeh, ravno tako za Kamnik in slovensko lokostrelstvo. Ko je postal član velike olimpijske karavane, so se mu uresničile velike sanje, o katerih velika večina športnikov le sanja. Kljub tremi, ki mu je nekoliko prekrižala načrte in kvalifikacije, je tekmo končal na odličnem 33. mestu.

Ob današnjem sprejemu naših dveh olimpijskih junakov je župan Marjan Šarec obema iskreno čestital za njun več kot odličen nastop na Olimpijskih igrah v Londonu. »Čestitke tudi trenerjem, staršem in vsem, ki so naša olimpijca v njuni športni karieri kakorkoli podpirali«, je še dodal. »Z odrekanji in mnogimi težkimi trenutki vsakega športnika, ko le-ta ne doseže želenih rezultatov in, ko je želja po uspehu tako močna, da si to težko predstavljamo, pa pomeni nastop na olimpijskih igrah športniku potrditev, da vztrajnost in odrekanja le niso bila zaman.« Na koncu pa je še dodal: »z lepima rezultatoma sta uspešno predstavila našo državo in občino Kamnik. Želim vama še mnogo športnih  uspehov in sem prepričan, da bomo na olimpijskih igrah še navijali za vaju«.<< Nazaj | Novice