Mali grad

Župan Marjan Šarec ob začetku šolskega leta: »Pomagajte drug drugemu, bodite prijatelji. To je bistvo življenja.«

01.09.2017

 

Župan Marjan Šarec ob začetku šolskega leta: »Pomagajte drug drugemu, bodite prijatelji. To je bistvo življenja.«Poleg povečanega števila policistov in prostovoljcev ter dežnih kapelj so današnji dan zaznamovale rumene rutice okrog vratu 331 prvošolk in prvošolčkov kamniških osnovnih šol.

Osnovna šola Stranje je tako bogatejša za 45 učencev na matični šoli in 4 na Podružnični osnovni šoli Gozd, Osnovna šola Marije Vere za 74 učencev, Osnovna šola Toma Brejca za 82 učencev, Osnovna šola Frana Albrehta za 38 na matični šoli ter 16 na Podružnični osnovni šoli Mekinje, 22 so jih sprejeli na Podružnični osnovni šoli Nevlje in 4 na Podružnični osnovni šoli Tunjice. V Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju imajo na matični šoli 17 prvošolcev, 7 na Podružnični osnovni šoli Motnik, prav tako 7 na Podružnični osnovni šoli Sela in 15 na Podružnični osnovni šoli Zgornji Tuhinj. Na Osnovni šoli 27. julij Kamnik pa prvošolcev v tem šolskem letu nimajo, imajo pa tri nove učence.

Prav te je na prvo šolsko uro pozdravil župan Marjan Šarec in jim zaželel, da se kljub novemu okolju počutijo dobro in stkejo prijateljske vezi z novimi sošolkami in sošolci ter se zavzeto in predano podajo na pot učenosti. Iskreno dobrodošlico so jim zaželele učiteljice in učitelji skupaj z ravnateljico Jasno Lampe, ki je v uvodnem pozdravu izpostavila nujnost sodelovanja šole, staršev in otrok za dosego uspešnega in prijetnega šolanja. 

Zvok šolskega zvonca je v telovadnico Osnovne šole Toma Brejca priklical 82 razigranih in radoživih prvošolk in prvošolčkov. Na prireditvi so jim z igro, predstavitvijo spominov prvega šolskega dne starejših učencev in učiteljev ter nastopom otroškega pevskega zbora pričarali nepozaben dan, pozdravila pa sta jih tudi ravnateljica Mojca Rode Škrjanc in župan Marjan Šarec. Slednji je dejal: »Kljub temu, da se je šola oziroma samo šolanje od časa, ko sem jo sam obiskoval spremenila, nekaj le ostaja enako. Ostaja sodelovanje, prijateljstvo in želja po znanju. Vsem prvošolčkom želim, da bi se dobro počutili na tej šoli, kjer si boste nabirali znanje. A naj ne bo samo znanje, boj za dobre ocene, pohvale, predvsem se naučite sodelovanja. Pomagajte drug drugemu, bodite prijatelji. To je bistvo življenja. Najpomembnejše je, da je človek človeku človek. Dragi najmlajši, želim vam prijeten današnji dan in vse naslednje dni. Kljub temu da danes dežuje, to ne pomeni, da bo celo šolsko leto tako. Z dobrimi učiteljicami in učitelji na tej lepi šoli bo vsak vaš dan nekaj posebnega. Srečno.«

S pesmijo so v CIRIUS-u Kamnik pričakali kar 26 novih otrok, od tega 20 prvošolčkov. Vsekakor so ti otroci tisti, ki si zaslužijo mnogo pohval, saj jim volje in poguma nikoli ne zmanjka, na njihovi poti pa jih spodbujajo strokovni sodelavci CIRIUS-a Kamnik z direktorjem Goranom Pavličem na čelu. V imenu Občine Kamnik jih je z vzpodbudnimi besedami nagovoril tudi podžupan Igor Žavbi in poudaril, da je znanje bogastvo življenja, ki nam ga ne more nihče vzeti.

Prvošolke in prvošolčke Osnovne šole Šmartno v Tuhinju pa bodo v šolsko skupnost sprejeli v popoldanskem času. Na prireditvi jih bosta pozdravila ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju Jožica Hribar in podžupan Matej Slapar.

Ker se tako na Občini Kamnik kot tudi v Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik zavedamo kako pomembna je varna pot v šolo, je za njo skrbelo 60 prostovoljcev (oblečeni so bili v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti, člani različnih društev, zavodov in Policijske postaje Kamnik. Slednja je poskrbela za dodatno varnost ob večjih vpadnicah v mesto in v območjih šolskih poti ter šol. Vsak prvošolec je prejel knjižico z naslovom »Prvi koraki v svetu prometa«. Komunalno podjetje Kamnik, d.d. pa je po lokalni skupnosti izobesilo transparente za prvi šolski dan, ki bodo nameščeni vse do konca septembra in opozarjali voznike na najranljivejše udeležence prometa.

Najboljša vzgoja je vedno vaš lasten vzgled! Tako v času od petka, 1. septembra, do nedelje, 10. septembra 2017, poteka Prometno preventivna akcija ob začetku šolskega leta: Spet smo tu! Vozite previdno!. Voznikom priporočamo in jih hkrati prosimo, da so v prometu bolj pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivosti in temu prilagodijo način svoje vožnje. Še posebej je potrebno biti pozoren v bližini vrtcev in šol ter tam, kjer se morebiti igrajo otroci – ulice, parkirišča… ne le v dnevih, ki prihajajo, temveč tekom celotnega šolskega leta.

PRVOŠOLKE, PRVOŠOLCI, UČENKE, UČENCI, DIJAKINJE IN DIJAKI ŽELIMO VAM USPEŠNO ŠOLSKO LETO!


<< Nazaj | Novice