Mali grad

Župan Marjan Šarec ob odprtju prenovljenega gostišča na Starem gradu: »Staro je pozabljeno, pred nami je veselje.«

30.04.2017

 

Župan Marjan Šarec ob odprtju prenovljenega gostišča na Starem gradu: »Staro je pozabljeno, pred nami je veselje.«Župan Občine Kamnik Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin sta slovesno odprla prenovljeno gostišče na Starem gradu nad Kamnikom. Gre za eno lepših razglednih točk v Kamniku, ki je končno spet dobila gostinsko ponudbo. »Verjamem, da bo Stari grad v prihodnje deležen veliko lepših trenutkov kot jih je bil deležen v preteklosti. Naj bo tista žalost pozabljena, sedaj je pred nami veselje,« je v govoru dejal župan Marjan Šarec.

Ob tem se je zahvalil vsem, ki so pripomogli k obnovi gostišča in posebej izpostavil prostovoljce, ki so leta 2015 pomagali čistiti nastalo razdejanje. »Tukaj se bomo lahko spet dobivali, obujali spomine in morda se bo spletla tudi kakšna nova ljubezen. Verjamem, da bo Stari grad v prihodnje deležen veliko lepših trenutkov kot jih je bil deležen v preteklosti. Naj bo tista žalost pozabljena, sedaj je pred nami veselje. Po deževnih dnevih se je pokazalo tudi sonce, ki nam kaže, da smo lahko optimisti in da naj z veseljem zremo v prihodnost,« je še povedal župan Šarec.

Direktorica Božena Peterlin pa je dodala: »Ta razgledna točka ponuja čudovito izhodišče, na katerega moramo biti ponosni in katerega tradicijo moramo ohranjati. Da smo prišli do te točke, smo morali vsi stopiti skupaj in se zavzeli za enoten cilj. Dokazali smo, da nam lahko uspe in uspelo nam je. Želim, da uživate v razgledu in v dobri gostinski ponudbi.« Dejala je tudi, da iz vidika turizma v tej točki vidi neizmeren potencial. To se je potrdilo že dan prej, ko je Stari grad obiskala večja skupina turistov iz Madžarske.

Najemnik gostišča Boris Golob zagotavlja, da bo ponudba kvalitetna. »Verjamem, da bomo dobro sodelovali in da bomo skupaj poskrbeli, da bo ta prelepa izletniška točka v prihodnosti zaživela kot mora. Vsi pričakujete, da bo drugače in mi se bomo resnično potrudili,« je dejal na otvoritvi.

Občina Kamnik je gostišče prenovila potem, ko ga prejšnji najemnik pustil v slabem stanju. Obnova spodnjih prostorov je stala 135.000 evrov, zgornji prostori pa še niso obnovljeni. Ko bodo, bo gostišče, ki mu je najemnik dal ime Grajska terasa, ponujalo tudi prehrano.

Odprtju je sledilo prvomajsko kresovanje. Najprej je zagorel otroški kres, za katerega so dračje skupaj z otroci nabirali taborniki Rod bistriških gamsov. Vrhunec pa je večer dosegel, ko sta se župan Občine Kamnik Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterl s prižganimi baklami sprehodila do male Špice pri Starem gradu, kjer sta prižgala prvomajski kres. Ogenj se je iz te točke lahko videlo daleč naokoli.

Obeh dogodkov se je udeležilo več kot 500 obiskovalcev, ki so bili navdušeni tako nad prenovo kot na samim kresom. Številni so se razveselili možnosti prihoda z brezplačnim avtobusom. Zabava z Ansamblom Domačini pa je trajala dolgo v noč.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice