Mali grad

Župan Marjan Šarec na obisku kamniškega podjetja Meso Kamnik d. d.

15.03.2018

 

Župan Marjan Šarec na obisku kamniškega podjetja Meso Kamnik d. d. Dopoldan se je župan Marjan Šarec odzval povabilu direktorja Meso Kamnik d. d. mag. Davida Skornška in si ogledal proizvodni obrat kamniškega podjetja.

Meso Kamnik je zadnji člen v integrirani verigi agroživilskih podjetij skupine Farm Ihan in skrbi za razsek, predelavo in trženje slovenskega svinjskega mesa in mesnih izdelkov. S predanostjo in skrbnostjo negujejo blagovno znamko Anton, katere kakovost temelji na tradiciji mesarske obrti, ki ima v kamniškem okolju skoraj 700-letno tradicijo. Znanje in vrednote mesarskih mojstrov tako prenašamo iz roda v rod in gurmanom zagotavljamo mesnine dobre kot nekoč. Meso Kamnik d. d. še danes zaposluje približno 130 ljudi iz kamniškega okoliša. 

Na obisku sta se župan Marjan Šarec in direktor Meso Kamnik d. d. mag. David Skornšek pogovarjala o tekoči problematiki in nadaljnjem možnem sodelovanju med podjetjem in lokalno skupnostjo.

Direktor mag. Skornšek je dejal: »V tem letu smo se potrudili, da smo nekaj stvari izboljšali, tako sam proces kot tudi odnose med zaposlenimi. Najpomembnejše pa je, da delamo na blagovni znamki Anton, ki jo Slovenci kot tako prepoznavajo ali pa jo šele začnejo spoznavati. Za izdelke uporabljamo izključno slovensko meso, kar je tudi bistvo naše skupine.«

Župan Marjan Šarec se je direktorju zahvalil za povabilo na obisk in dodal: »Prehrambna industrija je močna in zelo cenjena. Osebno zelo dobro poznam to blagovno znamko, sem vaš potrošnik in cenim vizijo o vračanju k naravnim sestavinam in k temu, da stremite k uporabi mesa slovenskega porekla.« V nadaljevanju je poudaril pomen kolin, ki jih ne smemo izriniti iz slovenske tradicije in dejal: »Če se bo blagovna znamka Anton razvijala v začrtanih ciljih, se ni bati za prihodnost tega obrata, ki ga Kamnik tako zelo potrebuje. Potrebuje tovrstno tradicijo. Zakaj bi iskali nekaj novega, če to že imamo. V ožjem delu mesta ima Meso Kamnik d. d. v lasti še objekt, o odkupu katerega še tečejo pogovori. Seveda smo pri vsem tem omejeni tudi z določenimi finančnimi sredstvi. Dobro sodelujemo s podjetjem Meso Kamnik d. d. in smo veseli, da imamo v Kamniku takšno podjetje ter se seveda veselimo njegovega razvoja. Z malce pametnejšo zakonodajo pa bi se dalo tudi marsikaj izboljšati. Vodstvu podjetja želim uspešno delo in da bi se na mizah znašlo čim več slovenskega mesa. Bolj je pomembno, kaj pojemo in ne, koliko pojemo. Pozdravljam tudi vašo vizijo, da se ne širi preko svojih zmožnosti, da je tovrstno razmišljanje zdravorazumsko in verjamem, da je to tudi pogoj za uspehe, ki jih bomo spremljali in podpirali, kolikor je v naši moči. Želim vam uspešno pot.«

Obisk je župan Marjan Šarec zaključil z ogledom njihovega proizvodnega obrata.


<< Nazaj | Novice