Mali grad

Župan Marjan Šarec čestital gospodu Jožefu Berlecu za 80 let članstva v PGD Kamnik in 98. rojstni dan

11.09.2017

 

Župan Marjan Šarec čestital gospodu Jožefu Berlecu za 80 let članstva v PGD Kamnik in 98. rojstni danŽupan Marjan Šarec je popoldan skupaj z nekaterimi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik čestital častnemu občanu Občine Kamnik ter častnemu poveljniku Gasilske zveze Kamnik in Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik Jožefu Berlecu ob 80. obletnici članstva v Prostovoljnem gasilskem društvu Kamnik.

Jožef Berlec se je rodil 11. septembra 1919 v Buču, Šmartno v Tuhinju. Jeseni leta 1921 se je družina preselila v Kamnik. Po končanem šolanju, osnovni šoli v Kamniku, Meščanski šoli Zgornja Šiška in kasneje Meščanski šoli Spodnja Šiška, je v letu 1934 pričel z delom vajenca v kamniški tovarni Titan. V Titanu se je zaposlil leta 1938 in bil tu zaposlen vse do svoje upokojitve leta 1978. Najprej je bil orodjar, kasneje pa je ob sprotnem izobraževanju napredoval do glavnega tehnologa v orodjarni. Leto in pol je bil vodja orodjarne. Aktivno je deloval v delavskem svetu, bil član več komisij in kar 25 let opravljal funkcijo tajnika sindikata. Več let je bil tudi predsednik tovarniške organizacije Rdečega križa in organizator krvodajalskih akcij. Za njim je dolga in uspešna pot v gasilstvu in vsi, ki ga poznajo, vedo povedati, da je bil pri poveljevanju gasilskih akcij odločen mož, svoje bogato znanje s področja gasilstva pa je kot predavatelj prenašal tudi na mlade gasilce. Za 60 let predanega in uspešnega dela na področju gasilstva v občini Kamnik je Jože Berlec leta 2000 prejel naziv častnega občana Občine Kamnika.

Gasilska zveza Kamnik mu je ob častitljivih jubilejih podelila plaketo, župan Marjan Šarec pa se je tovarišu Jožefu Berlecu zahvalil za to, da je dolgih 80 let s požrtvovalnostjo v ponos uniformi ter vzor gasilkam in gasilcem, kot častni občan Občine Kamnik pa z znanjem in iskrenostjo v ponos vseh Kamničank in Kamničanov. S šopkom cvetja mu je ob tej priložnosti čestital tudi za občudovanja vreden 98. rojstni dan, ki ga praznuje ravno na današnji dan.

ISKRENE ČESTITKE GOSPOD BERLEC IN NAJ VAM ZDRAVJE SLUŽI.

 


<< Nazaj | Novice