Mali grad

Župan Marjan Šarec čestital častnemu občanu Občine Kamnik Jožetu Berlecu ob 96. rojstnem dnevu

11.09.2015

 

Župan Marjan Šarec je opoldan čestital častnemu občanu Občine Kamnik Jožetu Berlecu, ki na današnji dan praznuje 96. rojstni dan.

Jože Berlec se je rodil 11. septembra 1919 v Buču, Šmartno v Tuhinju. Jeseni leta 1921 se je družina preselila v Kamnik. Po končanem šolanju, osnovni šoli v Kamniku, Meščanski šoli Zgornja Šiška in kasneje Meščanski šoli Spodnja Šiška, je v letu 1934 pričel z delom vajenca v kamniški tovarni Titan. V Titanu se je zaposlil leta 1938 in bil tu zaposlen vse do svoje upokojitve leta 1978. Najprej je bil orodjar, kasneje pa je ob sprotnem izobraževanju napredoval do glavnega tehnologa v orodjarni. Leto in pol je bil vodja orodjarne. Aktivno je deloval v delavskem svetu, bil član več komisij in kar 25 let opravljal funkcijo tajnika sindikata. Več let je bil tudi predsednik tovarniške organizacije Rdečega križa in organizator krvodajalskih akcij. Za njim je dolga in uspešna pot v gasilstvu in vsi, ki ga poznajo, vedo povedati, da je bil pri poveljevanju gasilskih akcij odločen mož, svoje bogato znanje s področja gasilstva pa je kot predavatelj prenašal tudi na mlade gasilce. Za 60 let predanega in uspešnega dela na področju gasilstva v občini Kamnik je Jože Berlec leta 2000 prejel naziv častnega občana Občine Kamnika.

S košarico zdravja je gospodu Berlecu župan Marjan Šarec zaželel obilo smelosti in zadovoljstva še mnogo let, predvsem pa naj ga na poti spremlja zdravje, ki je naše največje bogastvo.

ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice