Mali grad

Žulj tedna

30.06.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Prebivalci Ulice Vilke Rožiča že nekaj časa opozarjajo, da je otroško igrišče na Klavčičevi ulici postalo tudi nogometno igrišče za mladino in odrasle. Zaradi hrupa in namerne povzročanje škode prosijo Občino Kamnik in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, da prepreči nadaljnje igranje nogometa na otroškem igrišču, ki temu ni namenjeno.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

V Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik vzdržujemo 14 otroških igrišč. Prioriteta nam je zagotavljanje varnosti in čistoče na igriščih. Zato smo letos opravili tudi generalni pregled otroških igrišč in igral.

Zavedamo se problematike igranja nogometa na omenjenem igrišču in tudi namernega povzročanja škode. V letošnjem letu bomo najprej zagotovili, da bodo igrala varna za igro in ustrezala vsem novim standardom, zato bomo zamenjali večino podlag pod igrali. Na prioritetnem seznamu je tudi ureditev igrišča na Klavčičevi ulici. Prav tako bomo, če nam bodo to dopuščala finančna sredstva, že letos poskušali z dodatnimi igrali na tem igrišču onemogočiti igranje nogometa, predvsem pa nekontrolirano »nabijanje« žoge v ograje, na žalost v takšnem obsegu resnično moteče za prebivalce omenjene ulice ter mlajše otroke, ki se igrajo na tem igrišču.


<< Nazaj | Novice