Mali grad

Žulj tedna

29.03.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima, če z brezplačno pravno pomočjo Občina nudi tudi storitve zastopanja stranke v postopkih na sodišču.

Odgovor občinske uprave

Pomoč je informativne narave, namenjena seznanitvi občank in občanov z njihovimi pravicami, obveznostmi ter pravnimi in ostalimi možnostmi. Podane informacije ne bodo nadomeščale pravnega svetovanja in zastopanja, ki ga izvajajo licencirani odvetniki ali institut brezplačne pravne pomoči (BPP), ki ga zagotavlja država.

Program je namenjen materialno, socialno ali kako drugače ogroženim občanom naše občine. Omogočal pa bo pravočasno seznanitev z njihovimi pravicami, pravnimi in drugimi možnostmi, na ta način pa želimo najbolj ranljivim članom lokalne skupnosti vsaj delno pomagati, preprečiti ali omiliti stiske, v katerih se znajdejo.

»Pomoč občanom« se bo po predhodnem naročilu izvajala v prostorih Občine Kamnik (Glavni trg 24), in sicer dvakrat tedensko: ob ponedeljkih med 9. in 13. uro ter ob sredah med 13. in 17. uro. Za vse informacije se lahko v času uradnih ur Občine obrnete na višjo svetovalko za reševanje pravnih zadev in svetovanje Petro Stergar, ki je dosegljiva na telefonsko številko 01 831 81 28 ali po elektronski pošti petra.stergar@kamnik.si.


<< Nazaj | Novice