Mali grad

Žulj tedna

27.03.2018

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima, glede na to, da je 22. marca potekal svetovni dan voda in letošnja tema opominja na rešitve iz narave, kot je obnovitev rek po poplavah, občana zanima, ali se bo v letu 2018 v občini Kamnik kaj izvedlo za izboljšanje poplavne varnosti.

Odgovor občinske uprave

V Občini Kamnik se že izvajajo sanacijski ukrepi po poplavah izpred zadnjih let, ko so obilne padavine in poplave močno poškodovale struge. Na območju Kamniške Bistrice se izvajajo sanacijska dela poškodovanih pragov pri jezu v Sp. Stranjah, na območju Motnika pa se izvaja sanacija hudourniku Motnišnica.

Za izvedbo sanacije Kamniške Bistrice na odseku od Šmarce do Titanovega jezu je objavljen javni razpis za izbor izvajalca. V kolikor bo javni razpis uspešno zaključen, bi se dela na tem odseku lahko pričela izvajati v mesecu juniju. 


<< Nazaj | Novice