Mali grad

Žulj tedna

27.02.2018

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima, ali mu bo Občina povrnila stroške, ki so na njegovih travnatih površinah, ki so nastali zaradi suše v letu 2017.

Odgovor občinske uprave

Občina Kamnik je škodo v kmetijski proizvodnji zaradi suše v letu 2017 prijavila Upravi Republike Slovenije za zaščito, reševanje in pomoč, vendar sklepa o ocenjevanju škode ni prejela.

Pri uvrstitvi občin v postopek za ocenjevanju škode se je na državni ravni upoštevala karta vodne bilance na kmetijskih zemljiščih za obdobje od aprila do julija 2017. Po kartah vodne bilance (količina padavin), ki je bila narejena na lokaciji kmetijskih zemljišč (GERKi), je na območju občine Kamnik v tem obdobju padla običajna količina padavin. 


<< Nazaj | Novice