Mali grad

Žulj tedna

26.09.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima, zakaj je zaprta Galerija Miha Maleš.

Odgovor občinske uprave

V sredini meseca septembra je Občina Kamnik, kot naročnik in pretežni lastnik objekta, na podlagi pridobljenega projekta strojnih instalacij ter izbora najugodnejšega izvajalca pričela z ureditvijo sekundarnih vodov centralnega ogrevanja na naslovu Glavni trg 2. Stavba se v celoti ogreva iz skupne kotlovnice, katere upravljavec je Petrol d.d.. Ogrevanje je razdeljeno na tri veje, in sicer ena veja s toploto oskrbuje Galerijo Miha Maleš, druga Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter tretja kavarnico in poslovni prostor na Glavnem trgu, ki sta v lasti zasebnikov.

Ker smo ugotovili, da naj bi ena od treh vej puščala in ker objekt predstavlja leta 1980 obnovljeno staro meščansko hišo, smo se skupaj z lastnikoma tretje veje odločili urediti vse veje centralnega ogrevanja, zato bomo prvotne veje ogrevanja izključili in nadometno napeljali nove veje.

Tako bo Galerija Miha Maleš predvidoma zaprta do konca oktobra, ko vas ponovno vabi v svoje prostore.


<< Nazaj | Novice