Mali grad

Žulj tedna

24.10.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima, kdaj bomo v mestu ponovno usposobili trim stezo, ki je nekoč že bila.

Odgovor občinske uprave

Trasa trim steze, ki je bila zgrajena v 70. letih na območju Zapric, je bila zadnjič obnovljena leta 1997, ko so se postavila tudi nova vadbena orodja in napisne table, poteka pa po zemljiščih, ki so v večinski lasti zasebnikov, predvsem v lasti naslednikov grofa Rechbacha.

V preteklih letih so bila prizadevanja za ohranitev trim steze neuspešna zaradi denacionalizacijskih postopkov, ki so potekala na tem področju. Kljub prizadevanjem tako občinske uprave, društev kot tudi politike, se na tem področju žal ni nič spremenilo. Zato so se t.i. rekreacijski poligoni na prostem začeli zgraditi v Keršmančevem parku in ob rekreacijski poti med Kamnikom in Domžalami ob Kamniški Bistrici.

Občinska uprava pa si bo vsekakor še naprej prizadevala poiskati sprejemljivo rešitev za ohranitev trim steze.


<< Nazaj | Novice