Mali grad

Žulj tedna

23.05.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občan je zasledil, da v občini Kamnik obstajajo Varne točke za otroke in mladostnike in ga zanima, kje se nahajajo.  

Odgovor občinske uprave

UNICEF Slovenija že od leta 2003 po slovenskih občinah širi projekt Varne točke. Kar 74 slovenskih krajev, med njimi tudi občina Kamnik, ima preko 600 Varnih točk.

Gre za točke, ki so posebej označeni javni prostori, namenjeni otrokom in mladostnikom, kamor se lahko zatečejo po pomoč, če se znajdejo v kakršni koli stiski. Otroci lahko Varne točke prepoznajo po posebni nalepki, smejoči se hišici, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu. Varne točke se po večini nahajajo ob šolskih poteh, saj se tudi medvrstniško nasilje največkrat dogaja okoli šole in na poti v šolo, takrat ko je nadzor odraslih manjši. Varne točke so varen in prijeten prostor, kamor se lahko otroci in mladi zatečejo, ter se pogovorijo o svoji težavi ali pa zgolj razrešijo dvom.

Na lokalni ravni so Varne točke povezane s Policijsko postajo Kamnik in Centrom za socialno delo Kamnik, število in zanimanje za vzpostavitev novih lokacij pa se iz leta v leto veča.

Seznam Varnih točk v občini Kamnik: Avtoličarstvo in avtokleparstvo Papež(Podjelše 2), Društvo staršev otrok s posebnimi potrebami / Dnevni center (Usnjarska 9), Frizerski salon Pro-Look (Groharjeva ulica 1a), KAM-BUS / AVTOBUSNA POSTAJA (Maistrova ulica 18), Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik (Ljubljanska cesta), Lekarna Kamnik Šutna (Šutna 7), Market Srednja vas (Srednja vas 10), Mladinski center Kotlovnica (Fužine 10), Pr' Flegar (Motnik 11) in TIC Kamnik (Glavni trg 2).


<< Nazaj | Novice