Mali grad

Žulj tedna

22.09.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Pred hišo občanke je bila v času prireditve Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine postavljena 10 m dolga stojnica za prodajo pijače in tople hrane. Direktno pred njenim  vhodom se je torej kuhalo, peklo in točilo pijačo. Pijača in jedača se je cedila po tleh, po pločniku, s hojo pa so umazanijo prenesli tudi v hišo.

Gostinci pred vrati hiše so se precej neprijazno umaknili, ko je z otrokoma hotela do svojega stanovanja. Hladilnik so postavili naravnost pred vhod in s tem skoraj onemogočil vstop v stanovanje. Veselila se je ponedeljka, da bo prireditev mimo in bi na vse skupaj hitro pozabila. Vendar pa jo še danes, vsakič ko stopi iz hiše, razjezi umazanija na pločniku in fasadi. Pričakuje, da bo Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, kot organizator dogodka, poskrbel, da bo pločnik pred njihovo hišo očiščen.

Upa, da se bodo na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik pri organizaciji naslednjih dogodkov, ki jih seveda pozdravljam, vsaj malo postavili v kožo stanovalcev.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik se zavedamo, da prav vsem željam stanovalcem ne moremo ustreči, saj gre za prireditev, ki že 45. leto poteka v centru Kamnika. Na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik poskušamo realizirati čim več realnim želja stanovalcev v ožjem jedru mesta. Tako smo že lansko leto omejili število stojnic z gostinsko ponudbo. Letos smo poskušali s fizičnimi zaporami (tovornjaki) zapreti nekaj ulic, da bi preprečili uriniranje po ulicah, a vseeno to ni preprečilo nekaterih obiskovalcev, da ne bi urinirali vsepovsod, kljub zadostnemu številu kemičnih stranišč. Na žalost proti kulturi obnašanja nekaterih ne moremo narediti nič.

Seveda bomo preverili kaj se da storiti glede čiščenja pločnika in stvar uredili. Moramo pa poudariti, da so javni delavci vsako jutro ob tretji uri poskušali čim bolje očistiti jedro mesta – vsak dan smo odpeljali več kot en tovornjak smeti. Prav tako je bilo naročeno strojno čiščenje ulic (KPK).

Za naslednje leto bomo razmislili o prestavitvi stojnic s hrano, zavedati pa se je potrebno, da se bo v vsakem primeru nekomu kadilo pod oknom. V Zavodu za turizem in šport v občini  Kamnik se resnično trudimo živeti v sinergiji s prebivalci ožjega mestnega jedra in tako upoštevati čim več njihovih želja. Vseh pa se enostavno ne da uresničiti, saj bi v takem primeru morali vse prireditve preseliti izven mestnega jedra in Šutne, kar pa ni cilj večine prebivalcev Občine Kamnik, saj si dogodkov v centu Kamnika močno želijo in želijo si jih še celo veliko več.


<< Nazaj | Novice