Mali grad

Žulj tedna

21.04.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občana zanima zakaj se v Kamniku nikoli nič ne dogaja in zakaj ni na nobenih spletnih straneh objavljenih dogodkov. Jezi ga, da je na spletnih straneh vedno objavljeno, kaj se je dogajalo, ne pa, kaj se bo, za primer navaja spletno mesto www.kamnican.si. V Ljubljani, kjer je prej živel, se je vedno nekaj dogajalo, tukaj v Kamniku pa nikoli nič, če pa se že, vedno zamudi in to ga še posebej jezi. Njegovo preprosto vprašanje je, kje lahko najde podatke, kaj se bo dogajalo v Kamniku?

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Navajanje dejstev, da se v Kamniku nič ne dogaja preprosto ne drži. Temu v prid pričajo prireditve in dogodki številnih kamniških društev, ki svoje aktivnosti objavljajo v Kamniškem občanu, ki ga ob izidu prejme prav vsako gospodinjstvo v občini Kamnik. Kamniški Občan je v elektronski obliki objavljen tudi na uradni spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si, kjer pod rubriko »Kam v tekočem mesecu?« (www.kamnik.si/aktualno/dogodki) najdete številne dogodke, ki se jih lahko udeležite skoraj vsakodnevno.

Tudi na spletni strani Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik www.kamnik-tourism.si so zabeleženi mnogi dogodki in prireditve. V času posebnih prireditev, kot so Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine (www.kamnik-tourism.si/prireditve/45-dnevi-narodnih-nos-in-oblacilne-dediscine/program-2/), »Kamnik. Decembra. Čas veselja.« (www.kamnik-tourism.si/prireditve/kamnik.-decembra.-cas-veselja./program) in podobno, pa Zavod za turizem in šport v občini Kamnik izda posebno zloženko, kjer vsak lahko dobi potrebne informacije. Prav tako so dogodki objavljeni na družabnih omrežjih, recimo na Facebooku.

Prav tako tudi Občina Kamnik v času praznovanja dneva Občine Kamnik, ko več kot mesec dni potekajo razne prireditve v sklopu občinskega praznika (skupno več kot 40 prireditev), celoten seznam slovesnosti objavi tako v Kamniškem Občanu, na svoji spletni strani (www.kamnik.si/novice/OBCINA-KAMNIK-PRAZNUJE---PROGRAM-PRIREDITEV-2015-25-02-2015) ter izda posebno zloženko, ki je dostopna v vseh večjih kamniških ustanovah (Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik, Zavod za turizem in šport v občini kamnik, Matična Knjižnica Kamnik, Medobčinski muzej Kamnik, itd.).

Zelo ažurna je tudi spletna stran informativno-satiričnega portala Kamnik Info www.kamnik.info, kjer najdete številne dogodke kamniških društev. Prav tako najdete dogodke tudi na portalu Kamničan.si www.kamnican.si.

Uredniki vseh omenjenih spletnih strani se trudimo čim bolj ažurno pridobivati informacije o prihajajočih dogodkih in prireditvah, jih objavljati na spletnih straneh in drugih družabnih omrežjih ter o omenjenih dogodkih tudi poročati.

Ob vsem napisanem praktično ni razloga za nevednost in nejevoljo, saj so informacije dostopne praktično na vsakem koraku.


<< Nazaj | Novice