Mali grad

Žulj tedna

20.10.2015

 

Ker je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

VPRAŠANJE

Občana zanima kdaj se bo uredila pešpot na Stari grad iz smeri od Usnjarskega mostu.

ODGOVOR OBČINSKE UPRAVE

Po čistilni akciji kamniškega Starega gradu letošnjega maja smo se na Občini Kamnik in Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik odločili, da uredimo tudi pešpot. K sodelovanju pri ureditvi poti smo povabili Planinsko društvo Kamnik, ki se je na našo pobudo zelo pozitivno odzvalo. Skupaj smo se odločili, da se pot od Usnjarskega mostu ponovno vpiše v register planinskih poti.

V poletnem času smo na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik že pridobili soglasja vseh lastnikov parcel skozi katere poteka pešpot, prva dela (sečnja in grobo pospravljanje) pa bodo potekala predvidoma konec meseca oktobra. Utrjevanje poti in zaključna dela bodo markacisti Planinskega društva Kamnik opravljali zgodaj spomladi, ko bodo primernejše vremenske razmere.

Dolgoročni plan je, da se uredi krožna pot mimo Špice in navzdol do Športnega centra Pod skalo.


<< Nazaj | Novice