Mali grad

Žulj tedna

20.09.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanko zanima zakaj je prišlo do spremembe lokacije tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko iz Glavnega trga na Šutno?

Odgovor občinske uprave

Pred letošnjim poletjem so se v Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik odločili, da tržnico Okusi Kamnika - Podeželje in Eko prestavijo na lokacijo najlepše ulice v mestu - Šutno.

Odločitvi je botrovalo dejstvo, da Kamnik v poletnem času obišče veliko turistov, ki jih v TIC Kamnik usmerijo po Šutni do Gradu Zaprice. Ker veliko tujih gostov sprašuje po lokalni hrani in izdelkih, se je Šutna zdela primerna lokacija za predstavitev in prodajo lokalnih izdelkov in pridelkov. Izkazalo pa se je, da lokalni ponudniki s prodajo niso bili zadovoljni, saj so mnenja, da je Glavni trg veliko bolj primerna lokacija za prodajo domačih izdelkov, pa tudi spremljevalni kulturni in etnološki program.

Poleg tega pa so kupci že tretje leto zapored navajeni stare lokacije in v prihodnosti bo Glavni trg namenjen Tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Vabljeni torej že ta konec tedna, v soboto, 24. septembra 2016, od 8. do 13. ure na Glavni trg.


<< Nazaj | Novice