Mali grad

Žulj tedna

19.12.2017

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občanka nas je opozorila, da Pravljični Kamnik kazijo vozila parkirana na Glavnem trgu ter po celotnem pločniku do Kavarne Veronika. Pri tem opozarja tudi, da zaradi zaprtja parkirišč prebivalci centra mesta nimajo kje parkirati.

Odgovor občinske uprave

Na območju centra mesta Kamnik je na voljo približno 230 parkirnih mest. Od tega je zaradi prireditev v sklopu Pravljični Kamnik v mesecu decembru zaprto parkirišče pri Kavarni Veronika (11 parkirnih mest) ter tri parkirna mesta na Glavnem trgu. Ostala parkirna mesta so na voljo in dostopna tako občankam in občanom kot tudi obiskovalcem. Pri tem je potrebno dodati, da je, za razliko od prejšnjih let, zaradi preselitve brezplačnega drsališča v Keršmančev park, letošnje leto na voljo celotno parkirišče pri Frančiškanskem samostanu. Kar pomeni, da je od decembra do konca februarja (kolikor časa deluje drsališče) na voljo 70 parkirnih mest več kot prejšnja leta. Tudi to je bil eden od razlogov za selitev drsališča. Na žalost pa opažamo, da so ta parkirna mesta zvečer prazna, medtem ko so vozila parkirana na pločnikih in na Glavnem trgu na kar opozarja občanka. Vse zapore cest in parkirišč so bile in so še objavljene na uradi spletni strani Občine Kamnik www.kamnik.si in na spletni strani Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik www.visitkamnik.com/sl.

Dejstvo je, da vsi ne moremo parkirati svoja vozila tik ob prizoriščih dogajanja, poleg tega pa tudi s prenovo Glavnega trga Občina Kamnik sledi ideji, da ta prostor ponovno postane trg in ne zgolj ulica ali cesta. S tem sledimo globalnim smernicam trajnostnega razvoja mestnih središč. Pločevino umikamo prostoru za dogodke, umetnost, igro, pešcem, invalidom, obiskovalcem, turistom, lokalom in vsakodnevno življenje prebivalcev, kar se je že v več slovenskih mestih pokazalo kot dobra praksa. Naš cilj je, da bo Glavni trg našega mesta namenjen Kamničankam in Kamničanom in ne parkiranim avtomobilom.


<< Nazaj | Novice