Mali grad

Žulj tedna

18.10.2016

 

Žulj tednaKer je informacija osnova vsake komunikacije in vsaka komunikacija osnova odnosa med Občino, kot institucijo, ter občankami in občani, stremimo k še boljši in bolj kvalitetni dvosmerni komunikaciji. Le-ta je ključna in le s pravim pristopom lahko skupaj delamo dobro za našo in Vašo lokalno skupnost.

Z rubriko Vprašajte nas se občanke in občani vsakodnevno obračate na nas z mnogimi vprašanji in pobudami. Ravno zaradi tega dejstva smo se odločili, da nekatera vprašanja, ki bi morda zadevala širšo javnost, izpostavimo in v novi tedenski rubriki rešujemo Vaš "Žulj tedna". Vsak torek bomo problem, ki zajema širšo javnost, tudi objavili in nanj javno odgovorili.

Vprašanje

Občana zanima, zakaj se ne poveže sobotna tržnica na Tomšičevi in enkrat mesečno še lokalna tržnica na Glavnem trgu. Vedno bolj se kaže čudna razdvojenost obeh dogodkov. Ali ne bi bilo smiselno oba dogodka spraviti na en prostor (predlog tržnica z urejenim razporedom stojnic)? 

Odgovor občinske uprave

Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko je pod okriljem Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik začela obratovati leta 2013 kot nadgradnja projekta Okusi Kamnika. Z jesenjo 2013 se je blagovna znamka Okusi Kamnika razširila z novim konceptom živilske tržnice pod imenom Okusi Kamnika - Podeželje in Okusi Kamnika - Eko. Tržnica Okusi Kamnika - Podeželje in Eko poteka vsako zadnjo soboto v mesecu, in sicer med 8. in 13. uro na Glavnem trgu v Kamniku.

Živilska tržnica na Tomšičevi 23 pa je organizirana pod okriljem Komunalnega podjetja Kamnik d.d.

V Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik želimo z dogajanjem na tržnici popestriti in ohranjati tudi ljudske običaje, ki so značilni za Kamnik in okolico, zato tržni prostor in tematiko s ponudniki na stojnicah vedno prilagodimo letnemu času, posebnemu prazniku in pripravimo spremljevalni dogodek. K sodelovanju in predstavitvi povabimo lokalne šole, društva, vrtce, otroške in odrasle folklorne skupine, glasbenike in pripravljamo brezplačne ustvarjalne  otroške delavnice.

V preteklosti se je že porajala misel o skupnem sodelovanju, vendar pa menimo, da je prostor na Tomšičevi 23 premajhen za tovrstna dogajanja, saj je za izvedbo kulturno-etnološkega programa bolj primeren prostor  na Glavnem trgu. Poleg tega, se kar nekaj lokalnih ponudnikov  predstavlja in prodaja svoje izdelke, tako na tržnici na Tomšičevi kot na  Tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko na Glavnem trgu. V sklopu tržnice se kvartalno odvija tudi kuhinja na prostem z imenom Kuhajmo na Tržnici okusi Kamnika - Podeželje in Eko, kjer vas lokalni gostinci postrežejo s sveže pripravljenimi jedmi Okusov Kamnika. S projektom Tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko želimo lokalnim pridelovalcem, ki proizvajajo domače in ekološke izdelke omogočati lažji način prodaje, promocijo in posledično boljši dostop do potrošnikov, kupcem pa večjo dostopnost do kvalitetnih in domačih izdelkov.


<< Nazaj | Novice